0 kommentarer

Den trettende fortælling af Diane Setterfield

af d. 13. oktober 2012
Info
 
Sideantal

414

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31014-4

Originaltitel

The Thirteenth Tale

 

En fortryllende fortælling om et faldefærdigt slot, et par uregerlige tvillingepiger, spøgelser, herskab og tjenestefolk samt excentriske personager, alt sammen rørt sammen i en gryde med et stænk af krimigåde, en flig af mystik og et strejf af eventyr og fjern fortid.

Margaret Lea arbejder i et bog-antikvariat sammen med sin far og elsker gamle bøger og biografier. En dag modtager hun et brev fra en nulevende meget kendt kvindelig forfatter Vida Winter, der opfordrer hende til at komme og skrive en biografi om hende. Vida Winter er kendt for at have fortalt op til flere forskellige versioner om sit liv – men nu er tiden inde til at hun vil fortælle den sande historie – men kun til Margaret.

Margaret drager af sted og i samtalerne med den gamle kvinde, der er mærket af sygdom, åbner der sig et utroligt univers. Margaret må love at lade kvinden fortælle historien fra start til slutning uden at afbryde og uden at stille spørgsmål. Og så begynder “Den trettende fortælling”, den fortælling, der aldrig er blevet fortalt, og som har manglet for at sætte et endeligt punktum på Vida Winters liv.

Jeg læste bogen i forbindelse med en læsekreds og ville umiddelbart have fravalgt bogen på grund af de meget små bogstaver, de tætskrevne sider og den dårlige papirkvalitet. Men da jeg kom i gang med den, blev jeg suget ind i fortællingen og satte mig bare under en skarp lampe og slugte side efter side.

Nøgternt set er historien måske “for meget”, “for utrolig”, “for usandsynlig” og “for rodet”, men når historien fortælles på så fremragende og underholdende vis, bliver den ligesom troværdig. Ikke?

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter