0 kommentarer

Den retfærdige af Helene Uri

af d. 10. maj 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

294

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7955-737-6

Originaltitel

Den rettferdige

Udgave

1.udgave

 

Karsten Wiig er gift med Marianne og far til de 2 ønskebørn, Elise og Henriette. Et lykkeligt ægteskab, en glad og harmonisk børnefamilie, en meget tilstedeværende far, der laver sjov og skaber munterhed, og glade stunder i familien er det billede der tegner sig. Men Karsten og Marianne glider fra hinanden som par, Karsten muntrer sig med andre kvinder, og en dag revner deres forhold for alvor – med et brag.

Edvard Frisbakke er advokat og har specialiseret sig i sager, hvor voksne begår seksuelle overgreb mod børn. En voldsom og ubehagelig oplevelse på hans 16 års fødselsdag, som han aldrig har kunnet ryste af sig, har været årsag til hans karrierevalg. Han er dygtig og vinder mange sager.

Marianne går til Edvard Frisbakke med en vag mistanke om, at Karsten har krænket deres piger – og så ruller sagen. Marianne har valgt en topadvokat – Karsten har en forsvarer, udpeget af staten og for Karsten totalt ukendt, men Karsten ved jo selv, at han er uskyldig, og han tror på retssystemet. Men Karsten bliver dømt – og det får voldsomme følger for både ham og de to døtre.

Det er en rystende og skræmmende historie om hvordan det er at blive udstødt, betragtet med foragt, at være dømt på forhånd. Bogen er skrevet, så læseren langt hen ad vejen kan være lidt i tvivl om Karstens uskyld.

Samtidig får vi også i tilbageblik et indblik i Edvard Frisbakkes liv, og forstår hans motivation for at gå så dybt ind i sagen. Bogen er utrolig velskrevet og giver et nuanceret billede af alle bogens hovedpersoner ved at skifte fokus mellem personerne. Titlen på omslaget delvis utydelig, så den kan læses både som “Den retfærdige” (Frisbakke) og “færdig” (Karsten Wiig). Det er en evigt aktuel og meget vedkommende fortælling, som absolut kan anbefales.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter