0 kommentarer

Tyskerungen af Camilla Läckberg

af d. 10. maj 2011
Info
 
Sideantal

497

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-540-1

Originaltitel

Tyskungen

 

På det jævne, var de ord der faldt mig ind, efter endt læsning af ”Tyskerungen”.

Erica finder sin mors gamle dagbøger fra krigsårene, sammen med en tysk medalje fra 2. verdenskrig. Egentlig skulle hun skrive på sin bog, men dagbøgerne og medaljen bliver ved med at rumstere i hovedet, og hun retter sin opmærksomhed mod den historie der ligger gemt i disse to effekter.
En gammel pensioneret historiker bliver fundet myrdet, og Erica aner en sammenhæng mellem dagbøgerne, medaljen og historikeren. Men hvilken sammenhæng er der tale om?

Ericas mand, Patrik, har orlov fra sit arbejde ved det lokale politi, og går hjemme for at passe deres datter, Maja. Men efterhånden som mordsagen fra før griber om sig, bliver det mere og mere vanskeligt for Patrik at holde sig hjemme.

Noget af det der slog mig ved ”Tyskerungen” var, at stort set alle de familier vi møder i bogen – og vi møder en del – er skilsmissefamilier. Det vrimler med brudte familier og relationer, så man helt kommer i tvivl om hvorvidt den gammeldags kernefamilie stadig eksisterer. Hvorfor alle familierne skal være omfattet af skilsmisser og delebørn, skal jeg ikke kunne sige. I de færreste tilfælde har det noget med historien at gøre. Det kører bare som en parallel historie. Og det er meget mærkeligt.

Der er ikke tale om stor kunst. Sprogligt er den lige ud ad landevejen, og ikke noget særligt. Historien er spændende nok, og bogen kan da sine steder være vanskelig at lægge fra sig. Om jeg læser mere af Läckberg, ved jeg ikke. Måske, hvis jeg lige falder over en titel der lyder spændende, men det er ikke noget jeg vil sætte himmel og jord i bevægelse for.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter