0 kommentarer

Den næste verden Af Dara Horn

af d. 13. juli 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

398

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0474-5

Originaltitel

The world to come, oversat af Poul Bratbjerg Hansen

 

Den næste verden” er skrevet af den jødiske forfatter Dara Horn.
Hovedpersonen er Benjamin Ziskind, der lever af at skrive quiz spørgsmål til TV- programmer. En dag han er til en Chagall udstilling på et jødisk kunstmuseum, genkender han et maleri, som han ved tidligere har været i familiens eje, og tager det uden problemer med sig hjem.

Vi følger nu maleriets historie, som hænger sammen med familien Ziskinds og peger tilbage til 1920’ernes Sovjet-rusland, hvor Marc Chagall underviste små jødiske drenge i kunsthistorie og forærer det i nutiden stjålne billede til en af eleverne.
Maleriet bærer på mange hemmeligheder og forunderlige skæbner, som hver især har sat deres præg på familien. Benjamin forsøger desperat at finde frem til maleriets sande historie, både fra det forlod Chagalls hænder, samt hvorfor maleriet kom ud af familiens eje og pludselig dukkede op på museets udstilling. Benjamin og tvillingesøsteren Saras efterforskning bliver ikke nemmere af, at politiet langsomt er på sporet af dem.

Historien er en fantastisk fortælling, med mange især jødiske myter og sagn. Man hører om for længst glemte forfattere, vi møder babyer, der endnu ikke er født i “ikke-endnu paradiset” samt hører historien om en familie, der bærer på mange byrder i deres sorg over afdøde familiemedlemmer og håbet om at ses i den næste verden.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter