0 kommentarer

Den hånd der skælver af Kjell Eriksson

af d. 10. september 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

331

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7955-978-3

Originaltitel

Den hand som skälver

Udgave

1.

 

I Bangalore i Indien gemmer en ældre, svensk kommunalpolitiker sig på tolvte år. En dag bliver han ved et tilfælde genkendt af en tidligere nabo og går i panik. Hjemme i Sverige opsøger hans tidligere kone mandens 90-årige onkel og bliver så oprørt, at hun går lige ud foran en lastbil.

En sortsveden kvindefod bliver fundet på en strand nær Uppsala. Kriminalinspektør Ann Lindell sættes på sagen og når frem til, at en ørn må have tabt foden. En ørn, som kom fra det lille, nærliggende næs Bultudden. Her bor adskillige enlige mænd, nogle med motorsave og andre våben. Før sagen er opklaret, må flere mennesker lade livet.

Spor fører helt tilbage til 1938, lige før krigens tid. Til kampen mellem de røde og fascister rundt omkring i Europa. Gamle regnskaber skal gøres op.

Andre spor fører til Asien. Til kampen mod livets ubodelige ensomhed, som kan forvandle selv de bedste til nedrige rovdyr.

Også Ann Lindell er ensom. Hun længes så bitterligt efter en mand, at hun må dulme smerten med rødvin og besøg på det lokale konditori.

Kjell Eriksson har skrevet en lavmælt, sympatisk krimi med vægten lagt på skildringer af personer og scenerier snarere end ydre drama. Eriksson skriver godt, ambitionen om den menneskenære krimi er også god nok; problemet er bare, at det går så forbandet langsomt. Hver en tanke vendes, hvert et græsstrå afsøges, bogen slæber sig af sted. Men hyggelig og meget svensk, det er den unægtelig.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter