0 kommentarer

10 danske lignelser af Irina Bjørnø

af d. 10. september 2015
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2015

ISBN

9788740908596

Udgave

e-bog

 

En dejlig anderledes og kort e-bog. Man kender jo nok mest lignelser som noget fra Bibelen, hvis man ellers overhovedet har interesse for den slags. Forfatteren her mener at hun er kanal for en engel ved navn Serafim og at det er ham der dikterer, hvad hun skal skrive ned.

De 10 lignelser er forskellige i udtryk og handler om alt fra hverdagens småting og glæden ved at være haveejer til at have en følelse af magtesløshed når naturens luner viser sig. Taknemmelighed over livet, men også irritationen ved at vi ikke passer på hinanden.

Læser man mellem linjerne er der løftede pegefingre til vores tilgang til hinanden, især til dem fra andre lande der måske ikke har det helt så godt som vi har heroppe. Om man så er enig eller ej så kan det godt give noget at tænke over.

Jeg er ikke i tvivl om at læser man denne bog så vil man kunne få meget forskelligt ud af den alt afhængig af hvem man er og hvor man kommer fra.

De ti lignelser er skrevet på et hverdagssprog som hverken er højtravende eller kedeligt, til gengæld bliver man lidt nysgerrig for at finde en dybere mening, for man er ikke i tvivl om undervejs at hver enkel lignelse bærer et budskab med sig. Kunsten er så som læser at man selv tolker det så de små lidt overfladiske historier får mere dybde og giver mere mening.

Man behøver ikke læse det hele på en gang for de er ikke på nogen måde sammenhængende som historier og derfor kan man godt bare læse én af lignelserne og så tage en anden en anden dag.

Og man behøver heller ikke være specielt troende for at læse disse små lignelser, for de er på ingen måde særligt religiøse!

 

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter