0 kommentarer

Det tolvte offer af Michael Connelly

af d. 9. juli 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

349

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0761-6

Originaltitel

The concrete blonde

Udgave

3.udgave

 

Det hele starter med, at Harry Bosch sætter et definitivt punktum for seriemorderen Dukkemageren, – detaljerne skal ikke røbes her. Derefter springer vi til en retssag anlagt af Dukkemagerens enke, der mener at Bosch har skudt den forkerte mand. Det er der dog ikke rigtigt nogen der tror på, indtil der midt under retssagen dukker endnu et dukkemager-lig op.
Bosch forstår ikke en dyt af hvad der foregår, men begynder at undersøge det ny mord, samtidig med at han hver dag må stille i retten som anklaget.

Det er en genistreg, at efterforskningen af det nye mord har indvirkning på retssagen, – og omvendt. Normalt fanger retssalsdramaer overhovedet ikke denne anmelder, så hatten af for Connelly, der formår lidt mere end de fleste. Bogens første halvdel er både fængende og spændende. Anden halvdel går mere over i klichéagtig jagt på morderen. Først er den ene mistænkt, så den anden, og så den tredje. Der savnes lidt mere seriøst politiarbejde.
Alle figurer har både bredde og dybde, så der er absolut grobund for mere. Måske har Connelly halvvejs henne tabt lidt af interessen for sin egen historie, det sker i hvert tilfælde for læseren. På trods heraf er bogen ganske god, og jeg vil helt sikkert studere flere af Connellys bøger.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter