0 kommentarer

Uskyld 2. Døden i Gentofte af Christian Møgeltoft

af d. 11. september 2015
Info
 
Sideantal

360

Udgivet

2015

ISBN

978-87-997606-1-9

Udgave

1. udgave

 

Jeg har overgivet mig til overmagten.
Jeg har i årevis været hårdnakket, påståelig og mere stædig end et æsel.
Jeg har påstået, at krimier ikke behager mine litterære smagsløg, men jeg har taget fejl.

“Uskyld 2. Døden i Gentofte” er en krimi – og jeg kunne godt lide den – så jeg er enig med J.O. Krag i, at man har et standpunkt til man tager et nyt.
Som titlen antyder, er “Uskyld 2. Døden i Gentofte” en efterfølger til Christian Møgeltofts første bog, som jeg tidligere har læst og anmeldt, men “Uskyld 2. Døden i Gentofte” kan snildt læses som en selvstændig bog, omend man vil have visse fordele ud af at have læst forgængeren.

Bogens hovedperson er igen den unge, venlige og naive Københavner-knægt Sigøjner, der stadig bor på Nørrebronx. Tiden er sommeren 1978 og hippietiden nærmer sig sin afslutning.
Sigøjner arbejder på et plejehjem, hvor hans mormor ligeledes boede inden hun døde. Sigøjner er blevet gode venner med den ældre, fornemme dame fru Tamm, som han sludrer og drikker kaffe med.
Da fru Tamm dør tror Sigøjner og kollegaen Paw, at den ældre dame blev myrdet, og Sigøjner beslutter at undersøge, hvem morderen er. I første omgang er han tilbøjelig til at give fru Tamms datter skylden, idet den fordrukne datter mangler penge, selvom hun har et vellønnet job som læge, men som historien skrider frem finder den unge knøs ud af, at mordere kan have mange ansigter.
Sigøjners rejse hen mod sandheden bringer ham ud på et langt raid i Gentofte, hvor han rager uklar med banditter, højtstående personer i det fine Gentofte og sågar ender med at møde landets statsminister Anker Jørgensen, der af mange borgere i Gentofte anses for at være proletar-rak af værste karakter. En statsminister, som mørke kræfter vil gøre alt for at befri landet for. Her kommer Sigøjner ind – for han ender med at blive dagens mand i skysovs da han redder landets statsminister og flere nordiske statslederes liv.
Inden Sigøjner redder nordens statsledere når han dog også at indlade sig med fru Tamms fordrukne datter og den rødhårede sygeplejerske Susanne, så man må sige bogen er fyldt med både spænding og erotik.

Christian Møgeltoft har med “Uskyld 2. Døden i Gentofte” bedrevet en fin og underholdende krimi, som jeg stort set læste ud i et stræk.
Bogen er spændende og giver et tidstypisk billede af Danmark anno 1970´erne og forfatteren formår også at brygge en solid og handlingsmættet historie sammen.  Bogen indeholder charmerende elementer, og det falder mig vanskeligt at finde noget dårligt at sige om romanen.

Jeg nød at læse denne bog, og jeg håber den gode Møgeltoft har planer om at udgive flere krimier, hvor man finder ud af hvad Sigøjner bedriver i livet. Nogle af os vil gerne vide hvordan Sigøjners forhold til kæresten Cecilie udvikler sig og hvordan den unge mands liv kommer til at se ud.
4 stjerner – og en varm anbefaling herfra.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter