0 kommentarer

Den femte dag af Frank Schätzing

af d. 21. oktober 2010
Info
 
Sideantal

941

Udgivet

2004

ISBN

978-87-92621-11-5

Originaltitel

Der Schwarm

 

Verden går under og vi bliver angrebet af dyrene i havet. Forskere, boreplatforme og fiskere finder overproduktion af muterede orme i havet og en såkaldt intelligens i dybet. Lige under overfladen samarbejder hvaler og spækhuggere om at gå amok på skibe og mennesker med en hidtil ukendt snuhed.

Et hold forskere bliver kaldt til samling på det usænkelige skib Independence, ombygget til det værste – her følger vi bl.a. havbiologen Sigurd Johanson og et hold forskere fra vesten som skal redde hele menneskeheden.

”Den Femte Dag” eller ”Der Schwarm”, kan og bør læses af alle klimainteresserede, nysgerrige, nørder og spændingshungrende. Den er inddelt i 5 kapitler, hvor læseren knytter sig til en håndfuld mennesker, alle med baggrund i naturvidenskab. Den indeholder hele spektret af bl.a. politisk paranoia, moralske skrupler og spekulationer om hvor intelligente vi mennesker egentlig er.

Forfatteren Frank Shätzing (f. 1957) – tysker, havbiolog med interesse for geologi, biogenetik og you name it – har brugt 4 år på research, hvilket resulterer i 941 siders interessant og informerende læsning.

Læseren får på intet tidspunkt lov at ligge på den lade side. Der sker hele tiden en troværdig og uhyggelig udvikling, vel forklaret til læseren som ikke har så stor viden omkring dette emne.
Bogen er alarmerende og fuld af overraskelser, som ikke skal afsløres her.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter