0 kommentarer

Den du ikke ser af Mari Jungstedt

af d. 3. september 2007
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2006

ISBN

978-87-7055-828-0, 978-87-7055-084-0

Originaltitel

Den du inte ser

 

Helena Hillerström er sammen med sine gamle venner til en fest i Gotland. Festen ender dog brat, da hendes meget jaloux kæreste overfalder hendes dansepartner. Heldigvis kommer ingen alvorligt til skade, men stemningen er ødelagt.

Morgenen efter bliver Helena fundet myrdet på en strand, dræbt med en økse og med trusserne stoppet ind i munden. Umiddelbart falder mistanken på hendes jaloux kæreste og også politiet er af denne overbevisning indtil situationen spidser til og endnu et mord finder sted, begået efter samme uhyggelige fremgangsmåde. Af frygt for at en seriemorder er løs, stiger intensiteten. Morderen skal findes inden han måske slår til igen og politiet ønsker ikke at skabe uro hos lokalbefolkningen, men de skal meget igennem inden puslespillet endelig går op.

Sindsoprivende spændende krimi som jeg kun kan opfordre alle til at læse. Mari Jungstedts skrivestil minder meget om Camilla Läckbergs, en vildt fængslende handling serveret på en lettilgængelig måde. Bogens persongalleri er interessant og er på samme tid mennesker man let kan identificere sig med, hvilket gør det hele mere nærværende.

“Den du ikke ser” har været en kæmpesucces i Sverige og er Jungstedts første kriminalroman. Bogen udkom i 2003 og er altså første del om Anders Knutas og hans team, men vi kan forhåbentlig herhjemme glæde os til, at forfatterens 3 andre bøger om Knutas også bliver oversat til dansk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter