0 kommentarer

Den døde taler af Ole Bornemann

af d. 31. januar 2006
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2001

ISBN

200187-568-1628-6

 

En diskoteksejer, en undersøgelsesdommer og en bestyrer af et supermarked findes myrdet i Nice med få timers mellemrum. Kommissær Borg bliver sat på sagen, og han finder hurtigt ud af, at det er mafiaen, der er på spil. Han laver en aftale med en mafioso, om at hjælpe ham til at forsvinde, mod at få nogle stærkt belastende vidneudsagn mod mafiaen. Forsvindingsnummeret skal få det til at se ud som om, mafiosoen er blevet dræbt i en bilulykke, deraf titlen “Den døde taler”. Gennem næsten hele bogen er Kommissær Borg fastspændt i en hospitalsseng, efter at han er blevet tortureret og afhørt ang. den forsvundne mafioso. Nu ligger han og venter på døden, og gennemlever de sidste par uger op til kidnapningen. Kommissær Borg er næsten ikke korrupt, men tager alligevel igen og igen loven i sin egen hånd.

“Den døde taler” har nogle enkelte tråde tilbage til den forrige bog “Det sidste vidne”, men ikke mere end at de begge mageligt kan læses enkeltvis.

Ole Bornemann har fuldstændigt styr på detaljerne både de kriminal-tekniske og de erotiske samtidig med, at han opretholder et utroligt tempo i handlingen.

En god krimi.

http://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A23648040Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter