0 kommentarer

Ulykkesfuglen af Camilla Läckberg

af d. 24. maj 2008
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-180-9

Originaltitel

Olycksfågeln

 

Den nystartede betjent Hanna tager sammen med den erfarne politimand Patrik, ud til hvad der ved første øjekast ligner en tragisk bilulykke forårsaget af spirituskørsel. Den nærmere efterforskning peger imidlertid på, at dette ikke er hele sandheden. En mystisk omstændighed er blandt andet, at kvinden som sad bag rattet var afholdskvinde, og politiet må nu finde frem til om der er tale om et mord.

Foruden bilulykken sker der ting og sager, da et populært tv-show har slået sig ned i den lille by.
Konceptet går i sin enkelthed ud på at følge intrigerne mellem en flok unge mennesker, nogle lidt skæve eksistenser, der muntrer sig med druk, sex og vilde fester. Det skal selvsagt gå galt, og det gør det så også. Den medieopmærksomhed, som skulle gøre byen til et attraktiv turiststed, vender sig pludseligt imod dem, da en af deltagerne findes myrdet.

Suveræn underholdning af en forfatter som jeg kun behøvede at læse en bog af, før jeg kunne udnævne hende til en af mine yndlingsforfattere. Bogen jeg tidligere har læst er “Stenhuggeren”, slugte den råt, og denne nye roman af forfatteren er skrevet efter samme opskrift. Jeg kan bekræfte, at det fungerer stadig lige godt! Virkningsfuldt er små kapitler indføjet i den øvrige handling, umiddelbart uden sammenhæng, men de fungerer som små brikker og ledetråde der passer ind i det større puslespil.

Dette er fjerde bind om politimanden Patrik Hedström. Tidligere udkommet er: “Isprinsessen”, “Prædikanten” og “Stenhuggeren”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter