0 kommentarer

Den danske rytter af Bernard Cornwell

af d. 12. marts 2008
Info
 
Sideantal

380

Udgivet

2006

ISBN

978-87-11-29272-3

Originaltitel

The pale horseman

Udgave

1.udgave

 

 

Krigeren Uhtred slår til igen – og han slår hårdt!

Uhtred er sakser, men er vokset op hos de danske vikinger der sidder på magten i det meste af 800-tallets England. Tilbage er et enkelt kongerige, Wessex, der endnu ikke har overgivet sig til danskerne. Det er kampen om dette sidste kongerige vi følger, i det andet bind i serien om Uhtred. Wessex ledes af kong Alfred, der for en tid må søge tilflugt i en sump, da vikingerne indtager hans by og det meste af Wessex. Men så længe Wessex har en konge, og så længe alt land ikke er tabt til vikingerne, eksisterer Wessex endnu.

Uhtred er lige så vild og uregerlig som han var i første bind, og han er lige så forvirret. Hans barndom hos danskerne, har lært ham at tilbede de gamle guder. Og dem holder han fast i. Han kan ikke døje alle de præster og munke som kong Alfred omgiver sig med, og han har absolut intet til overs for de kristnes Gud.
Uhtred vakler frem og tilbage mellem danskere og englændere, og kan ikke rigtigt finde ud af hvor han hører til. Han vælger dog at gå i kong Alfreds tjeneste, og at hjælpe ham med at bekæmpe danskerne så godt han kan.

Der er ikke så meget action i dette andet bind i serien om Uhtred, som der er i det første. Nogle steder kan bogen virke en anelse langtrukken, mens man introduceres til diverse politiske og religiøse stridigheder og intriger.
Hele bogen er gennemsyret af en god portion engelsk humor, og holder sig meget tæt på virkelige historiske begivenheder – selv om forfatteren indrømmer, at have rykket et enkelt slag et år frem i tiden, for at få det til at passe med plottet.

Er man til vikinger og historiske romaner, er serien om Uhtred ikke til at komme udenom.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter