0 kommentarer

Den hemmelige nadver af Javier Sierra

af d. 12. marts 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

363

Udgivet

2007

ISBN

87-7604-060-7

Originaltitel

La cena secreta

 

Leonardo Da Vinci er i gang med udførelsen af sit vægmaleri af “den sidste nadver” i Santa Maria della Grazie klostret og inkvisitionens hemmelige afdeling for koder modtager beskeder fra en klog mand, der insisterer på, at der er noget kættersk i gang i byen med udspring blandt andet fra Hertugens hof, hvor Leonardo er højt agtet. En af inkvisitionens præster sendes derfor til Milano for at undersøge sagen og fader Leyre, som han hedder, støder ganske vist på mange gåder, men ikke mange svar.

“Den hemmelige nadver” sælger sig selv på at kunne fascinere alle fans af “Da Vinci mysteriet” og faktisk kunne toppe den bog med flere meter. Jeg er fan af Dan Brown, så selvfølgelig skulle jeg læse den og selvfølgelig havde mine forventninger sat sig oppe i det skyhøje område, men højt at flyve – dybt at falde.

For det første er jeg virkelig ikke vild med sproget i bogen, det virker for anmassende som en eller anden bedrevidende fyr, der sidder og forsøger at sælge sig på sin viden, som ganske vist er omfattende, men formidlet rædsomt.

For det andet er det som om forfatteren ikke kan finde ud af at fortælle en historie – her tænker jeg på at der mangler en struktureret komposition, hvor der er en vis form for klimaks og spændingsopbygning – især i en mystik-krimi, eller hvad genren nu hedder. Det er som om han associerer undervejs uden at tænke på, at læseren venter på, at han kommer ind på ret kurs igen.

For det tredje er det måske bare min oplevelse, men jeg fandt løsningen af gåderne i bogen ret så langsom – jeg havde gættet den store gåde ret tidligt og det var dødirriterende at sidde og vente på at det blev afsløret.

For det fjerde skulle dette finde sted i 1500-tallet og det formidler forfatteren ikke godt – ret klumset faktisk og det generer historiens i forvejen meget tynde røde tråd.

Desuden fandt jeg plottet kedeligt, intetsigende og generelt bare langtrukkent.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter