0 kommentarer

Den 11. plage af Wilbur A. Smith

af d. 29. juni 2007
Info
 
Sideantal

666

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-43930-2

Originaltitel

The Quest

 

“Den 11. plage” tager os igen tilbage til gamle Egypten. Faraoen hedder Nefer Seti og hans dronning hedder Mintaka. Den gamle troldmand Taita er på rejse i et ukendt land, da han støder på en civilisation midt inde i junglen. Han er ventet der af en lignende vismand og indføres i en dybere mystisk bevægelse.

Med sig har han Meren, som mistede sin elskede flere år tidligere og derfor er blevet taget under Taitas vinger. Meren har dog aldrig været materiale til at være den store trolddomslærling, han er for meget en soldat, så Taita søger stadig efter en protege at undervise i de gamle mysterier. Han plages af drømme om Lostris, den dronning han tjente for længe siden og af en ny kraft der er opstået.

Da han vender tilbage til Egypten igen, er alting blevet fordærvet. Vandet fra Nilen, som tidligere skabte Egyptens rigdomme med sine oversvømmelser, er svundet ind og hungersnød hærger landet. Farao Nefer Seti beder derfor Taita finde årsagen til Nilens forsvinden og drage på en ekspedition langt ind i Afrika, hvor Nilen udspringer. Denne ekspedition bliver noget ud over det sædvanlige, for Taita er oppe imod noget farligere end han før har mødt.

De første par sider er indhyllet meget i religion og mystik. Fokus er meget sløret og jeg var ikke sikker på hvad Wilbur Smith havde tænkt sig at fortællingen skulle handle om. Heldigvis klarer de religiøse bavlerier op og historien kan begynde, ellers tror jeg at jeg havde droppet bogen igen, men jeg er glad for at jeg ikke lod mig afskrække. Selve ekspeditionen er meget spændende, men jeg savnede et kort så jeg kunne orientere mig om hvor i al verden det hele fandt sted.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter