0 kommentarer

De tre dumme svin og den store tykke pulv af Rune T. Kidde

af d. 24. marts 2022
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2011

ISBN

9788771052510

 

Med en titel der indeholder ordene ‘dumme svin’ er stilen lagt for denne fænomenale, gakkede børnebog. En af den slags der ikke kun indfanger de små, men samtidig har den gevinst at de store (og vi andre, de helt store) får sig et par grin med på vejen.

Det er selvfølgelig de tre små grise og den store stygge pulv – undskyld ulv, Kidde har taget under behandling. Og det har han gjort med et godt blik for originalen og en ustyrlig fortællelyst, der selvfølgelig ender med at tage pippet fra ham og resulterer i en meget vanvittig og opfindsom slutning.

Tekstens veloplagthed følges af Breinhøjs tegninger der rammer plet og gør hele menageriet endnu sjovere. Små detaljer – såsom pulvens hus der faktisk er en kirke samt den væmmelige hoste der kommer fra pulvens gab, tilfører flere grin til Kiddes efterhånden klassiske fortælling. Selvom Breinhøis tegninger langt fra er ligeså barnligt anarkistiske som Kiddes, tilføjer han alligevel en grafisk galskab der er helt på højde med Kiddes syrede gendigtning. Reelt gør Breinhøis arbejde historien så meget mere slagkraft, at den er bedre end den Kidde selv udgav i ‘Sally Sukketop’-serien. Det er flot. Det blev til fire udgivelser i samarbejdet mellem Kidde og Breinhøi, der alle kan anbefalelsesværdige, men denne er klart bedst.

…og hvorfor er det lige at den der pulv hedder pulven?

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter