0 kommentarer

De hellige af Marcel Ruijters

af d. 12. maj 2016
Info
 
Sideantal

159

Udgivet

2013

ISBN

978-87-91611-40-7

Originaltitel

Alle Heiligen (hollandsk)
Oversætter: Torben Hansen

 

“De Hellige” er den hollandske Marcel Ruijters (1966) tredie tegneserie for voksne, der er udkommet på dansk. Marcels emne er nonneklostrene i middelalderen og især de fromme nonner, der opnåede helgenstatus. Man kan sige, at dette er en videreførelse af middelalderens pædagogik og opdragelse af menigheden ved brug af kalkmalerier i kirkerne, og der er da heller ikke sparet på djævle, uhyggelige fantasifostre og død. Det er kun med asketisk fromhed og evig bøn til Gud at menneskeheden kan frelses, og her er de hellige nonner travlt beskæftiget.

Det er en rigtig flot bog med lækre og meget gennemarbejdede tegninger. Vi følger i tretten fortællinger forskellige helgenkårede nonner og deres ydmyge kamp for at bekæmpe pesten der vælter ind over menneskeheden. Det bliver til nogle uhyrlige beretninger hvor det lykkes Marcel Ruijters på bare en enkelt side og med få ord at fortælle en hel handling. Det er svært at genfortælle handling i bogen, da det i den grad er den visuelle oplevelse der bære det hele. Stregen, satiren og humoren skal ses. Det er så genialt lavet at det i alt sin overdådighed samtidig er meget simpelt.

Jeg var meget underholdt og har haft bogen fremme mange gange. Jeg vil dog anbefale netop at tage den i små bidder, da den bliver noget ensformig hvis man læser de 112 sider fra a til z, hvilket jeg gjorder. Mentil gengæld er  den meget underholdende at hive ud af reolen og læse et afsnit eller to hvis man har brug for et afbræk i nutiden.

Lån på Bibliotek.dk,

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter