0 kommentarer

Datteren af Anne B. Ragde

af d. 20. december 2019
Info
 
Sideantal

340

Udgivet

2019

ISBN

978-87-638-5814-4

Originaltitel

Datteren (norsk) oversat af Camilla Christensen

Udgave

1. udgave

 

Når man har fulgt familien Neshov i de første 5 bind, er det næsten som at høre nyt fra et fjernt familiemedlem, når der kommer et nyt bind i Berlinerpopler-serien.

I denne bog, ’Datteren’, følger vi Torunn og hendes gamle farfar, Tormod, som bor på plejehjemmet, hvor han stortrives. Han føler for førte gang i sit liv, at han selv bestemmer over sin tid. Han læser bøger, drikker sodavand fra sit eget køleskab og nyder besøgene, når Torunn kommer forbi – særligt hvis Anna er med.

Torunn har overtaget begravelsesforretningen efter Margido, som døde pludseligt, hun har arvet slægtsgården, Neshov, hvor hun bor sammen med hunden Anna. Der er ikke overskud til meget andet end at få hverdagene til at fungere – begravelser, besøg hos Tormod, lange løbeture med Anna. Der har end ikke rigtigt været tid til at sørge over Margido.

Hun beslutter sig for at tage efternavnet Neshov – et valg, der sår dyb splid i forholdet til hendes mor, som føler sig vraget.

Erlend og Krumme, deres børn og børnenes mødre kommer på ferie på Neshov og fylder gården med liv i en uges tid.  De er blevet mere afdæmpede, og det klæder dem. Kai Roger kommer forbi med 2 smågrise, som hun kan ’låne’, mens børnene er på besøg.

Det er en hverdagshistorie, hvor der ikke sker det helt store – der er mange gentagelser, som det jo er med hverdage. Dog kommer der lidt mere handling i sidste del af bogen. Først og fremmest er det hyggeligt at følge livet på Neshov, ikke mindst Torunn, som er ved at gøre gården til sin, og som nyder at sætte sit eget præg på indretningen.  De første 3 bøger i serien var langt mere handlingsfyldte, mens de seneste er mere ’stille’. Har du ligesom jeg fulgt familien, er det dejligt at høre nyt. Nye læsere bør starte med bind 1, det giver ikke megen mening at springe ind i serien, da man er nødt til at kende familiens noget specielle historie for at få det fulde udbytte.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter