0 kommentarer

I dødens hænder af Trude Teige

af d. 2. januar 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

284

Udgivet

2021

ISBN

9788772390734

Originaltitel

En hjelpende hånd
oversat af Rikke Toft Kleemann

Udgave

1.

 

Det er anden bog i en serie med journalisten Kajsa Coren som hovedperson, der er gået tre år siden vi forlod Kajsa i bogen ‘Alene i mørket’. Hun er stadig påvirket af de voldsomme hændelser i slutningen af sidste bog (jeg skal ikke røbe hvad der skete, hvis du har bøgerne til gode) – hun er bange for at være alene i huset og føler sig mest tryg, hvis Aksel også er i huset.

Hendes mor, som i sidste bog var begyndende dement, er nu kommet på plejehjem, og Kajsa er ved at lave en dokumenter fra plejehjemmet. Hun kommer der tit, har kameraet med sig, og beboere og ansatte er efterhånden trygge ved det.

Der sker et par uventede dødsfald på plejehjemmet – kvinder, som var helt friske dagen forinden dør pludseligt, og Kajsa begynder at undre sig. Samtidig er hun bekymret for, om moren fyldes med for meget medicin, hun synes hun er blevet meget sløv og fjern.

Ingrid, som arbejder på plejehjemmet, findes dræbt i sit hjem, og en 10-årig dreng forsvinder fra den lille by.

På hjemmefronten sker der store ændringer for Kajsa. Det er positivt, at hovedpersonen ikke er stillestående, men et rigtigt menneske med problemer og udfordringer.

Bogen er bygget op på næsten samme måde som den første. Vi følger i denne bog morderen via små båndoptagelser, som citeres før de egentlige kapitler. Igen er der tale om en voksen person, der ønsker hævn for en dårlig barndom. Også denne person ønsker at Kajsa skal høre hele historien. Ligesom i den første bog er der drama sidst i bogen, hvor Kajsas liv kommer i fare.

Krimien er spændende, lidt mere spændende end ‘Alene i mørket’. Man kommer tættere på mennesket Kajsa, og som det ofte sker i en serie, bliver bøgerne bedre, når der kommer mere ‘kød på’ bogens hovedpersoner. Dog synes jeg, de to bøger minder lidt for meget om hinanden.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter