0 kommentarer

Cirkeline – tæl til 10 af Hanne Hastrup

af d. 20. september 2018
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2011

ISBN

9788763818148

Originaltitel

Cirkeline - tæl til 10

Udgave

3. udgave, 4. oplag

 

Efter min datter blev født har læsevanerne ændret sig i det lille hjem i København. Nu står den primært på børnebøger med billeder, som jeg læser højt for min datter mens der peges ivrigt på billederne (og der i ny og næ kommer gevinst i form af babysavl på billederne også).

En af min datters klare favoritter er ”Cirkeline – tæl til 10”, der skal lære de helt små børn de små tal fra 1 til 10. Nu er min datter primært interesseret i billederne, men det med at lære tallene skal nok komme over tid.

Som i de øvrige bøger om Cirkeline introduceres læseren for Cirkeline og hendes venner, musene Frederik og Ingolf (den ene mus har for øvrigt anskaffet sig en blå håndtaske i denne bog).

I denne bog tager Cirkeline og musene på udflugt i haven, hvor de planlægger at tælle de ting, som de ser på vejen.

De tæller oste, som de vil spise til frokost og de fugle, som flyver oppe i luften. Herudover nærstuderer de 4 røde mariehøner i græsset, 6 jordbær på en jordbærplante, sommerfuglene i luften og skyerne på himlen. Om aftenen tæller Cirkeline og musene stjernerne på himlen inden de skal sove og ser på halvmånen på himlen, der har farve som en muggen ost.

”Cirkeline – tæl til ti” er en pædagogisk og opbyggelig børnebog, der også er sød og underholdende. Bogen er måske ikke lige så god eller underholdende som ”Cirkeline bliver til”, men der er stadig tale om en god, gedigen klassiker af en børnebog. Illustrationerne er gode og historien gangbar, så jeg giver bogen 4 stjerner med på vejen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter