0 kommentarer

Bundet af blodet af Ian Rankin

af d. 12. januar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

377

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-448-2

Originaltitel

A Question of Blood

 

”Bundet af blodet” handler om et dobbeltmord, som bliver begået på en privatskole i Edinburgh, to teenagedrenge bliver myrdet, og en tredje bliver såret, af en fhv. engelsk elitesoldat Lee Herdman. For at opklare sagen, bliver kriminalkommissær Rebus sat på opgaven sammen med sin assistent Siobahn.

Men hvad der tilsyneladende virker oplagt og logisk for andre virker ikke sådan for Rebus. Grunden til at han bliver sat på denne opgave er, at han selv bliver mistænkt for mord på Martin Fairstone, der gennem længere tid har generet hans assistent Siobahn. Vidner har set Rebus sammen med Fairstone samme aften som han blev myrdet. Men har Rebus virkelig begået dette mord eller er han bare uheldig at skolde sine hænder samme aften som mordet bliver begået? Samtidig er der flere vidner som hævder at have set Rebus sammen med Fairstone netop denne aften.

Efterhånden som historien skrider frem begynder Rebus at stille spørgsmålstegn ved, hvad der fik Herdman til helt umotiveret til at skyde to drenge og derefter sig selv. Rebus kan ikke få det til at passe sammen.
Det bliver en barsk uge for Rebus, hvor han både opklarer et mord samtidig med at han bliver suspenderet. Den britiske efterretningstjeneste blander sig også, og dem er Rebus bestemt ikke gode venner med, så det bliver til en del ballade mellem dem også.

Dobbeltmordet bliver også forsidestof for alle aviser og fjernsynet. Især en lokal politiker Jack Bell, hvis søn var den eneste som overlevede skudepisoden, prøver at mele sin egen kage på denne tragedie. Men helt på sin egne usympatiske måde opklarer Rebus mordet, sammen med Siobahn, som er den søde og sympatiske af de to og som samtidig kan lægge en dæmper på Rebus.

Det var absolut en spændende bog, som jeg godt kan anbefale. Man bliver hele tiden overrasket, når man endelig tror man har løsning, så har man den alligevel ikke. Det kan jeg godt lide.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter