0 kommentarer

Den mørke tid 1: Dragerne kommer af A. J. Lake

af d. 8. januar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

232

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22687-0, 978-87-11-22687-2

Originaltitel

The Coming of Dragons

 

Dette er første del i serien: Den mørke tid.

Under et dramatisk skibsforlis bliver kaptajnens datter Elspeth og kongesønnen Edmund sammen med en stor kiste skyllet op på stranden, forkomne og bevidstløse. En fremmed som har betragtet uvejret fra stranden, får en afgørende rolle i deres videre skæbne.

”Han lænede sig ud over kisten for at se, hvad havet ellers havde bragt ham, og gispede.
Af alt, hvad han havde troet, at stormens galskab og ondskabsfuldhed ville medføre, var det her, hvad han mindst havde ventet og det mest uforklarlige. Og dog – han havde set dem før, denne mørke pige og den meget lyse dreng. Nu huskede han. Havde han ikke også fået et glimt af dem i sin drøm?
Stormens Børn.”
(side 23)

Børnene vågner op i den fremmede, Aagards, hjem, hver især både chokerede og fulde af vantro over den hændelse de netop har været udsat for. Elspeth, som ellers er fortrolig med havet, har aldrig set noget lignende. En stille og rolig forårsaften udviklede sig til en mareridtsagtig storm uden forvarsel. Nu frygter pigen for sin fars, som var kaptajn på den nu forliste båds, skæbne.

Edmund er tilsvarende chokeret, da han under forliset pludselig så et væsen over sig. Et væsen som Edmund kun troede fandtes i eventyr for børn. Hvad der gjorde det hele mere usandsynligt, var at da Edmund stærkt påvirket af angst og forvirring fik øje på skabningen, kom en ukendt følelse pludselig over ham, og han svævede op og så det hele ovenfra. Trods megen modvilje får Aagard ham til at fortælle om sin oplevelse og Edmund fyldes med gru, da Aagard får ham til at indse, at han er i besiddelse af særlige evner. Han er en ripente, én som kan bruge andres øjne, og Edmund ved at disse er outsidere med et særdeles dårligt ry.

Hvad Elspeth angår, får hun en ekstra byrde at bære, da hun af bare nysgerrighed, kigger i den kiste som lå på stranden sammen med dem. I den ligger en stridshandske og et krystalsværd. Da pigen rækker hånden frem, sidder handsken på hendes hånd og hun er ikke i stand til at fjerne den. Aagard fortæller dybt rystet, at den ikke forsvinder inden opgaven er fuldført. Han fortæller også, at kisten kun vil åbne sig, når kongeriget er i fare.

Forræderen, som har fremkaldt både dragen og uvejret, vil for enhver pris have fat i krystalsværdet som Elspeth nu bærer som en del af sin krop. Det er derfor en farefuld færd de to børn drager ud på, og inden de når til vejs ende, har de gjort nogle chokerende opdagelser.

Jeg blev meget underholdt, mens jeg læste bogen, da der både er spænding, gys og et plot som man ikke lige kan gennemskue. Det synes jeg godt om. En god gedigen fantasy bog og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen på historien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter