0 kommentarer

Bryd tavsheden af Linda Castillo

af d. 3. april 2014
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

356

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92845-96-2

Originaltitel

Breaking Silence

Udgave

1.udgave

 

Dette er tredje bind i serien om politichef Kate Burkholder, der har forladt Amish-miljøet og nu lever en ganske anderledes dagligdag, end da hun voksede op som Amish. Som ung pige brød Kate ud af det religiøse samfund, og selvom hun ikke blev udstødt, som det f.eks. sker med Jehovas Vidner, der bryder ud – så betragtes hun med forsigtighed og mistro, når hun vender tilbage – f.eks. i tjenstlig øjemed.

En dag kaldes Kate ud til familien Slabaughs gård – familien består af far, mor og tre børn. Der er sket det ulykkelige, at den yngste søn på 10 år har fundet sin far og en onkel i en gyllebeholder, moderen har forsøgt at redde dem, men er død af gasserne og alle tre er druknet. Tilbage er en dreng på 17, en pige på 15 og en dreng på 10, som nu er forældreløse.

Amish-samfundet står sammen om børnene og sørger for dem så godt de kan, mens Kate tager kontakt til de sociale myndigheder, der skal finde ud af, om børnene skal bo hos deres Farbror, der har forladt Amish-samfundet, eller om de skal vokse op som Amish.

Sagen kompliceres af, at der er tegn på, at det ikke er en ulykke, det ser ud til at den ene og måske begge mænd fortsætligt er blevet skubbet ned i gyllebeholderen.

Da Kate begynder at rede trådene ud, viser det sig at familiens liv var kompliceret af, at sønnen på 17 og datteren på 15 har indledt et forhold – og Kate bliver undervejs konfronteret med sin egen sårbarhed, da hun fatter sympati for den 15-årige Amish-pige og de valg hun står over for.

Heldigvis er intet hvad det giver sig ud for. Som i enhver god krimi, overraskes og chokeres læseren. Man sætter læsetempoet op for at haste videre efter slutningen. Og den er overraskende. Faktisk ret forfærdende og morderen er en virkelig psykopat.

Men, men, men, der var ALT for meget privat-livs-fnidder om Kates kærlighedsliv i denne bog, og det er lidt ærgerligt. I første bind hørte vi lidt om Kates privatliv – fint nok, hun er et helt menneske, i bog nummer to blev det lidt mere kompliceret og her i tredje bind fylder det alt for meget. Helt ærligt, det er en krimi det her – og vi vil have mord og komplotter!

Jeg læste lidt let henover privatlivs-fyldstoffet og følte mig rigtig godt underholdt af resten af historien.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter