0 kommentarer

Brænd alle mine breve af Alex Schulman

af d. 15. august 2022
Info
 
Sideantal

269

Udgivet

2022

ISBN

978-87-11-99466-5

Originaltitel

Bränn alla mina brev
oversat af Charlotte A.E. Glahn

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Kan vrede nedarves gennem generationer? Alex’ vrede er ved at ødelægge hans ægteskab, og han opdager til sin skræk, at hans børn er bange for ham. Hvorfor er det blevet sådan? Han beslutter sig for at gå i terapi, og finder ud af, at der i hans mors slægt altid har været stridigheder, uvenskab, intriger, søskende, der ikke ser hinanden.

Han finder frem til, at det stammer fra hans morfar, forfatteren Sven Stolpe. En morfar, som børnene havde stor respekt for, de vidste, hvilke regler der gjaldt hos morfar. De var bange for ham, samtidig med at de elskede hans humor, han kunne fortælle sjove anekdoter og være fjollet. Mormor virkede også bange for ham, underlig kuet fandt hun sig i hans luner, som at hun skulle springe op ad trappen til ham, når han bankede med sin stok på radiatoren.

Sven Stolpe skrev et hav af bøger og Alex begynder at læse hans bøger – som stort set alle handler om det samme: kvinder, der har været deres mand utro. Han læser bøger, breve og dagbøger, opsøger steder, der nævnes i breve og dagbøger og begynder at kunne tegne et billede af, hvad der skete i Sven og Karin Stolpes liv.

Det er barsk læsning – spændende som en krimi, gysende som en psykologisk thriller – en meget smertelig, sørgelig og  tragisk fortælling om tre mennesker, hvis liv bliver ødelagt. Alex Schulman veksler i bogen mellem årene 1932,  hvor der skete noget skæbnesvangert for Sven og Karin, 1988, hvor han som dreng var på ferier hos bedsteforældrene, og nutiden, hvor han læser og læser, helt besat af det, han finder frem til. Det er en virkelig velskrevet og utrolig spændende bog, og selv om man godt ved, hvordan det går med Sven og Karin, sidder man alligevel og håber på en anden slutning på historien. Jeg kan varmt anbefale bogen, som jeg slugte på en dag – den var helt umulig at slippe.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter