0 kommentarer

Bøn om tavshed af Linda Castillo

af d. 23. juni 2013
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

416

Udgivet

2013

ISBN

978-87-92845-41-2

Originaltitel

Pray for silence

Udgave

1.udgave

 

Dette er andet bind i serien om politichef Kate Burkholder, der kommer fra Amish-miljøet, og titlen ligner til forveksling hendes først bog, der hed “Tvunget til tavshed”.

Igen foregår handlingen omkring Amish-miljøet, der har en sært dragende aura omkring sig – mennesker der lever det simple liv uden moderne bekvemmeligheder som indlagt vand, strøm, biler og moderne teknik. Lyder romantisk, men nej tak – kun få af os ville bytte.

Familien Plank findes alle dræbte på deres isolerede gård – i alt 7 personer. Forældrene, den lille baby og drengene er blevet likvideret med koldt blod, mens de to teenagepiger har fået en endnu værre skæbne: torturerede, misbrugte og dræbte findes de i familiens lade i et blodbad uden lige.

Opgaven med at finde et motiv og en skyldig er meget svært for Kate Burkholder og hendes team, og det viser sig, at det ikke nødvendigvis er en fordel selv at stamme fra amish-samfundet, når forbrydelsen skal opklares – for Kate forlod i sin tid det lille samfund og har derfor udstødt sig selv på mange fronter.

Linda Castillo har begået en rigtig spændende historie, hvor læseren hvirvles ind i en spiral af gætværk, blændværk og en nagende frygt for, at der findes så onde mennesker blandt os, at de kan begå forbrydelser så absurde og grufulde.

Guf for krimifans – og selv om vi undervejs bliver underholdt med episoder fra Kates privatliv, er det plottet, der er det centrale i denne thriller. God underholdning til en sommerdag eller to – alt efter hvor langsomt man formår at læse bogen.

Bedømmelse
Karakter