0 kommentarer

Blokken af Karin Wahlberg

af d. 27. april 2009
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

477

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-120-5

Originaltitel

Blocket

Udgave

1.udgave

 

Nej, hvor er det dejligt at læse en bog, der bare skriger på, at man skal læse videre! En bog, man nærmest kan høre kalde på én, når man forlader den. “Blokken” af Karin Wahlberg er sådan en bog, der bare vil læses færdig ret hurtigt – den er simpelthen så spændende, at det ikke kan gå hurtigt nok med at finde morderen. Når det er sagt, er det samtidig en bog, der gerne måtte vare lidt længere, for det er nærmest trist ikke længere at være i selskab med de levende beskrevne personer.

Handlingen udspiller sig i Sydsverige, og bogen er bygget op (som krimier tit er) på den måde, at man afsnit for afsnit følger forskellige hoved- og bipersoner. Afsnittene bliver kortere og kortere i løbet af bogen efterhånden som plottet tilspidses. En af de gennemgående personer er Cecilia, en ung studerende, som i begyndelsen af bogen bliver slået ned på vej hjem fra en fest. Hendes bekendtskabskreds tæller meget naturligt mange andre studerende, og der er flere af de mandlige venner/bekendte, der sagtens kunne være “overfaldsmandspotentiale” – i hvert fald i læserens fantasi! Det er selvfølgelig også meningen at man skal kaste sin mistanke på flere af dem, da det jo blandt andet er den slags gætterier, der giver en krimi sin tiltrækningskraft.

Bogen er på ingen måde langtrukken og den er skrevet i et dejligt flydende sprog, så det er let at koncentrere sig om handlingen. Personerne er beskrevet rigtig godt og nuanceret – blandt andet følger man gennem mange afsnit i løbet af bogen “drengen”, som man godt kan regne ud, må være skurken, men som det er svært at sætte navn på før de sidste afgørende sider.

Endnu en superspændende svensk krimi – ja, dem kan jeg vist aldrig få nok af!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter