0 kommentarer

Bliv hos mig af Harlan Coben

af d. 12. januar 2017
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

345

Udgivet

2016

ISBN

978 87 12 05303 3

Originaltitel

Stay Close - oversat af Nanna Lund

Udgave

1. udgave

 

“Tawny rystede på hovedet. Broome mærkede et strejf af gammel hårspray og knuste drømme.”

Yes, i sin nye thriller “Bliv hos mig” skriver Harlan Coben veloplagt videre i den klassiske, amerikanske krimitradition med smarte formuleringer og desillusionerede skæbner.

Tawny er stripper på klubben La Crème i Atlantic City. Hendes date, den sadistiske Carlton Flynn, forsvandt sporløst den 18. februar. Den dag blev der afholdt Mardi Gras i Atlantic City, og samtidig er det præcis 17-årsdagen for, at en anden af klubbens faste gæster, Stewart Green, tilsyneladende forduftede i den tynde luft. Er mændene bare flygtet, eller har nogen gjort det grimme ved dem?

Politimanden Broome har forfulgt Green-sagen i alle årene. Hvad han ikke aner, er, at to andre mennesker ved meget mere end han om den pæne ægtemands forsvinden: Eksstripperen Cassie/Megan, der i dag er præmiehusmor og skjuler sandheden om sin fortid for sin advokatmand og deres to velfriserede børn. Og den fallerede mesterfotograf Ray, som prøver at fortrænge SIN fortid med generøse doser sprut og håndfulde af dulmende piller.

Bestsellerforfatter Harlan Coben har skrevet endnu en spændende og blodig pageturner, der holder læseren i en skruestik hele vejen i mål. Krimifans kan med sindsro betro den rutinerede whodunnit-ekspert et par aftener af deres tid.

Til min smag er plottet denne gang en kende søgt, og det har tvunget Coben til at opfinde nogle karakterer, der for at udfylde rollerne også må være mere end anelse usandsynlige. Det smukke, ildsprudlende murder squad, ”Barbie og Ken”, kommer ikke på Top 10-listen over folk, man regner med at møde i virkeligheden. Og godt det samme, for de er nogle klamme sataner.

Coben får denne gang fire meget små, bloddryppende hjerter. Til gengæld ubetinget ros til oversætter Nanna Lund.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter