0 kommentarer

Bjørn på Bamsehospitalet af Rosa Gjerluff Nyholm og Elisabeth Gjerluff Nielsen

af d. 19. november 2016
Info
 
Sideantal

36

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7749-854-1

Udgave

1. udgave, 1. oplag. Tegninger af Zarah Juul

 

Denne børnebog skiller sig lidt ud fra mængden, da den er skrevet i samarbejde med “Bamsehospitalet”, som er et landsdækkende projekt, frivilligt afholdt af over 200 læge og sundhedsstuderende. Med det særlige fokus at lære børn, at det ikke er farligt at skulle en tur på hospitalet.

Den handler om Bjørn, der kommer med sin far på genbrugsstationen, fordi der er rydde top derhjemme. Derude opdager Bjørn en bamse, som er helt mudret og i stykker. Han tager den med hjem og prøver at pleje den, men det går snart op for ham, at bamsen skal på hospitalet. Så de begiver sig afsted, og da de kommer til Bamsehospitalet, skal de sidde i venteværelset et stykke tid, inden det bliver deres tur. Der er nemlig travlt, da mange andre bamser og dyr er kommet til skade eller skal andre ting. For eksempel er der nogen tvillinger, som skal vaccineres inden de skal rejse. Der er en giraf, som har slugt en mobiltelefon, og det er jo ikke til at have med at gøre, når man har så lang en hals. Der er også et egern med nøddeallergi, og en stork der ikke kan åbne næbbet, da den har slugt en tudse. Så der er nok at holde styr på.

Da det bliver bamses tur, får den fikset sin arm med vat og sat et nyt øje fast og kan så gå glad og rask derfra.

En rigtig sød historie, flot illustreret og en bog som man bare bliver glad af at læse. Henvender sig til små børn, der skal på hospitalet for første gang, og man derfor kan læse den sammen med far og mor, men også til større børn der selv er begyndt at læse. Den er nemlig lige meget hvad værd at stifte bekendtskab med.

En børnebog som jeg personligt sagtens kan anbefale, for jeg syntes den var alletiders!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter