0 kommentarer

Biroller af Erling Jepsen

af d. 25. februar 2010
Info
 
Sideantal

244

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-723-8

 

Helene vil frygtelig gerne være skuespiller. Men det tætteste hun har været på sit drømmejob er en medvirken i en TV-reklame og en rolle som påskehare, som ikke ligefrem gik godt.

Helene har en spiseforstyrrelse, hun spiser kun lidt rigtig mad, men har til gengæld svært ved at gå tomhændet forbi bageren. Når hun har spist, kaster hun al maden op igen. Hun har tendens til at besvime, går også i søvne, og har svært ved at skelne mellem fantasi og virkelighed – så meget at man også som læser kommer i tvivl. Hun er god til at opdigte fantastiske løgnehistorier, enten for at få opmærksomhed eller sno sig ud af en knibe.

Hun bor til leje hos Elisabeth, læser (uden den store interesse) teatervidenskab, har ikke rigtig nogen venner eller omgangskreds, men til gengæld har hun en hund i klædeskabet – for hun må ikke have hund på værelset. Hunden kom hun til at købe impulsivt af sin frisør, fordi han ikke skulle tro, hun var gået med ham hjem for at gå i seng med ham!

Og det bliver hunden, Lille Bjørn, der bliver hendes adgangsbillet til teatret. I første omgang er det hunden. der får en rolle i et stykke – men Helene vil gøre stort set alt for selv at få en fod indenfor.

Det er en bizar historie om, hvilke groteske ting denne unge kvinde finder sig i – og selv iscenesætter – for at komme i rampelyset. Dramaer rulles op, og som i flere andre af Erling Jepsens bøger – f.eks. “Kunsten at græde i kor” – skal man heller ikke her skue hunden på hårene. Man ved således aldrig, hvem der er i stand til at slå ihjel. Bogen er underholdende, dramatisk og ikke uden humor.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter