0 kommentarer

Blåskæg af Michael Kousgaard

af d. 9. oktober 2016
Info
 
Sideantal

31

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93538-00

Udgave

1. udgave. E-bog

 

Heksen Tusmeralda bliver opsøgt af sin bror, Grumme. En pirat med et grimt ar som han gerne vil af med. Han er kommet i besiddelse af en mønt, der kan opfylde ønsker, men han har brug for sin søsters hjælp. Hun skal skaffe et barn til ham, da det kræver et barn for at kunne få ønskerne opfyldt. Han lover hende at hun må få den anden mønt, men problemet er bare, at han ikke har den anden…

Jakob og hans mor opsøger Tusmeralda, fordi Jakob ikke har hår på hovedet. Og han skal helst komme til at få hår på hovedet og fuldskæg ligesom sin far. Jakobs mor håber, Tusmeralda har noget salve eller andet, som kan hjælpe Jakob. Hvad ingen af dem ved er, at Tusmeralda øjner chancen for, at hun kan bruge Jakob som det barn, som Grumme ønsker hun skal skaffe.

Kommer Jakob og hans mor ud af kniben, og hvorfor får Jakob pludselig blåt hår og skæg? Det må man selv læse historien for at finde ud af.

Dette er første bog i en serie og jeg ser frem til at læse den næste i rækken, når den udkommer. For historien er rigtig hyggelig.

Jeg giver den kun 4 stjerner, for til en børnebog af denne kaliber mangler der i den grad noget. Illustrationer. Man kan levende forestille sig både heksen, piraterne og Jakob, men bogen ligger i den grad op til at den kunne illustreres rigtig flot. Især fordi det er en historie for børn og unge, som vil fange endnu mere, hvis der også er noget at kigge på undervejs.

Historien holder og er spændende. Bogen egner sig klart til oplæsning også, da den både er sjov og lidt uhyggelig undervejs. En børnebog som kan skabe glæde både hos børn og voksne.

Man får et udsnit af den kommende bog i slutningen, og det udsnit pirrer ens nysgerrighed, så man som læser får lyst til at læse næste bog i serien. Så det er et stort plus.

Og forfatteren skal klart have den ros, at han har skabt et univers, der er nemt at leve sig ind i.

Bedømmelse
Karakter