0 kommentarer

Plantagen – Den hvilende ondskab af Steen Langstrup

af d. 25. februar 2010
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7994-102-1

 

Tæt ved Gillsby ligger en skov, som de lokale kalder Den Lukkede Skov. Her er ingen kommet i flere hundrede år og den lokale overtro advarer om at gå derind.

Alle disse advarsler overhører Anders Kromann dog fuldstændig, da han får færten af en ny dyreart. Det lykkes ham at få adgang til skoven, men da mørket falder på sker der noget uventet.

Samtidig har enkemanden Hans købt en nedlagt plantage ikke langt fra skoven. Her drømmer han om at åbne en sommerlejr for børn, der har det svært og han håber på at overtale sin søn og datter til være med i projektet. Derfor har han inviteret dem på et weekendophold på plantagen. Weekenden går dog ikke helt som planlagt, for der er måske en kerne af sandhed i de gamle historier og nu er ondskaben sluppet ud af den lukkede skov.

Steen Langstrup er tilbage i storform med denne skræmmende og velskrevne roman om den lurende ondskab i Den Lukkede Skov. Det kan ikke være let at gøre en dansk skov så uhyggelig, men Langstrup formår at få de små hår til at rejse sig.

Man fanges lynhurtigt af historien, som spinder læseren ind, mens spændingen opbygges stille og roligt. Vi bliver ikke plastret til med splattereffekter. I stedet er det de små ting, som øger uhyggen side for side og læserens egen fantasi sørger for de uhyggelige billeder bag øjnene. Langstrup forfalder ikke til “more is better” og slutningen fremstår virkelig grum uden at blive for overdrevet.

Personerne er troværdige og jeg fik sympati for dem, selv når jeg synes, de var lidt dumme. Måske fordi det lykkes for Langstrup at gøre deres fobier til læserens. I hvert fald fik jeg kuldegysninger af at læse om Monas angst for parkeringskældre.

Jeg ser frem til fortsættelsen og kan kun anbefale “Plantagen – Den hvilende ondskab” til alle som holder af gys.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter