0 kommentarer

Barden Beedles eventyr af J.K. Rowling

af d. 27. december 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

106

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-07494-9

Originaltitel

The tales of Beedle the Bard

 

Dette er et fint lille supplement til Harry Potter verdenen og har du – glad i låget – læst bog efter bog om Harry Potter, vil du sikkert taknemmeligt slubre denne lille side dish i dig og ønske mere af slagsen. Har du ikke læst serien om Harry Potter, er “Barden Beedles Eventyr” efter min bedste overbevisning irrelevant. Denne anmelder er glad for Harry Potter og fornøjelsen ved “Barden Beedles Eventyr” er derefter.

Bogen indeholder 5 korte eventyr, renskrevet fra runer af Hermione Granger som de fleste af os kender ret godt som en flittig og dygtig ung heks og ven med Harry. Eventyrene er ret traditionelle i opbygning, men de handler om en anden slags hekse end dem vi er vant til. Vi er vænnet til hekse som bruger magien til onde gerninger. Et eksempel er Snehvides stedmor, der forgifter et æble for at slippe af med sin smukke papdatter. Eller hende den gamle pukkelryggede i skoven, som forsøger at spise kleiner Hanschen und Gretchen. ”Barden Beedles eventyr” er skrevet af og til troldmandsverdenen og givet den synsvinkel ser tingene selvfølgelig anderledes ud. Om end ikke særlig meget.

Bogen er en slags kommenteret udgave, og efter hvert eventyr får vi Dumbledores tolkning af eventyrene – og også af verden omkring ham. Det er afsindigt hyggeligt atter at sidde sammen med Dumbledore. Det er vederkvægende at have fået lidt ekstra tid foræret med én, som man ellers havde mistet på sørgeligste vis.

Har du egentlig bare lyst til at læse flere bøger magen til bind 1-7 om Harry Potter, så kan denne her nemt blive en skuffelse. Det er en kort, letfordøjelig hyggestund.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter