0 kommentarer

Der er ingen der tør af Mats Wahl

af d. 29. august 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

323

Udgivet

2003

ISBN

87-626-0093-1

Originaltitel

Tjafs

Udgave

1.udgave

 

Den 17 årige Ahmed Sirr meldes savnet, efter han har forladt sit hjem for at hente en cola i kiosken, men hans familie er bekymrede, da den unge knægt ikke er vendt hjem igen. Ikke lang tid efter finder en skiløber et lig i skoven. Bukserne og er trukket ned og offeret er skudt gennem hovedet. Liget viser sig at være den forsvundne dreng og Fors og hans kollegaer skal nu finde ud af, hvad der ligger bag forbrydelsen og ikke mindst hvem der har gjort det.

Politiet danner sig ret hurtigt et ikke videre positivt billede af den unge Sirr. Hans navn er omgærdet af respekt som en naturlig reaktion på hans mafialignende metoder, og politiet står derfor over for en svær opgave med at indhente vidneforklaringer, da ingen er særligt meddelsomme.

Personligt er jeg en stor ynder af Wahls bøger, de er ufatteligt velskrevne og spændende, så man kan slet ikke lade være med at leve sig ind i dem. Bøgerne henvender sig primært til unge, da både gerningsmænd og ofre er unge mennesker, men trods dette kan de sagtens læses, endda med stort udbytte, af et voksent publikum. Jeg har læst de andre tre bøger i Wahls krimiserie om Fors og jeg må indrømme, at denne bog er den, jeg mindst synes om. Handlingen er i top, men plottet fænger ikke på samme måde som ved de andre, blandt andet fordi offeret mildest talt er usympatisk. Men som det er med krimier, man hænger ved, for man skal jo lige finde ud af hvem morderen er.

Bogen kan læses fra 13 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter