0 kommentarer

En utjekket mors hemmelige liv af Fiona Neill

af d. 29. december 2008
Info
 
Sideantal

447

Udgivet

2007

ISBN

978-87-595-2633-0

Originaltitel

Secret Life of a Slummy Mummy

 

“Jeg konstaterer med rædsel, at det ikke er mit ben, der hviler op ad Sexede Hjemmefar, men en stor bule, der stikker frem fra min venstre læg. Gårdsdagens trusser. Min vejrtrækning bliver hurtigere, og jeg aner ikke, hvordan jeg skal redde mig ud af situationen. Jeg forbander i tavshed, at de stramme jeans er moderne igen – jeg ville ikke engang kunne fjerne trusserne gennem foden af buksebenet med en pincet.
“Hvad er det?” spørger Toptjekket Mor, som kan dekonstruere et andet menneskes påklædning som en flok gribbe skræller et ådsel.
Hun ser mistænksomt ned på mit ben.”
Side 47

Blot en af flere og sjove, tåkrummende pinlige episoder som hovedpersonen sætter sig selv i. Lucy Sweeney er hjemmegående husmor, er gift og har 3 børn. Det lyder alt sammen meget tjekket, men at sige hun har styr på tilværelsen og hvad dertil hører af daglige gøremål, vil være en kæmpe overdrivelse. Kaos er nok det mest rammende ord om hendes hverdag.

At gå hjemme svarer måske ikke helt til Lucys drømme og hendes bedre halvdel, “Kortluntet Ægtemand”, gør da heller ikke frustrationerne mindre. Hun får dog lidt spænding udefra i form af hendes betagelse af en af sine sønners kammeraters far, “Sexede Hjemmefar”. Det er især når hun er i nærheden af ham, at de pinlige situationer synes at vælte ned over hende.

Sjov og underholdende roman i chick-lit genren, udmærket handling. men tåler ingen sammenligning med hverken Bridget Jones eller vores egen Nynne. Personligt synes jeg, at handlingen er lidt for tynd i forhold til de titler jeg tidligere har læst indenfor genren. Hovedpersonen er periodevis irriterende, men ok det har figurer inden for genren efter min opfattelse en tendens til at være. Hvad der desuden øger irritationen er benævnelsen “Kortluntet Ægtemand”, “Alfamor” eller “Sexede Hjemmefar” som de første gange virker meget sjov, men virker lidt plat, når man er igennem halvdelen af bogen, og stadig ikke aner hvad de personer man læser om hedder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter