0 kommentarer

Balloner forbudt af Robert Zola Christensen

af d. 22. juli 2017
Info
 
Sideantal

136

Udgivet

2017

ISBN

9788799888849

Udgave

1. udgave

 

Sommeren er ikke ovre endnu, derfor denne varme anbefaling til en god bog som sommerlæsning. Visse forfattere følger jeg tæt, og en af dem er Robert Zola Christensens. Især har jeg været glad for “Aldrig så jeg så dejlig et bjerg” fra 2009, hvor hans originale maskuline stemme stod stærkt. Nu, efter at have skrevet et par krimier, er Robert Zola Christensen tilbage i sit rette element med romanen “Balloner Forbudt”Så tak for det!

Historien foregår på universitetet i Lund i Sverige, hvor en Dansk lektor først er sammen med en russisk studerende i muslimernes bederum og dermed gør sig selv upopulær ved at krænke en af sine kollegaer. På hjemmefronten er det hans lidt grå kone, der styrer familielivet, og her handler det meste om at forberede hendes 40 års fødselsdag. Der sker lidt af hvert i disse tre hovedspor, og det er hylende morsomt på en velskrevet og meget underspillet måde. Det handler i høj grad om, hvordan vi forsøger at ballancere vores opførsel, så vi hele tiden tager de nødvendige hensyn til vores medmennesker, uden at vi fornægter, hvem vi er, og hvad vi føler inderst inde.

Romanen fik mig til at tænke på filmen “Falling Down” med Michael Douglas fra 1995, hvor det en morgen pludselig koger over for den mandlige hovedperson, da det ydre tryk bare bliver for meget. “Balloner Forbudt” indskriver sig også i et kulturelt rum, hvor det på humoristisk vis bliver stillet skarpt på forskellene på det ustyrlige Danmark og det forsigtige Sverige.

Læs den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter