0 kommentarer

B.P.R.D. Hell on earth – The return of the master af Mike Mignola og John Arcudi

af d. 3. marts 2021
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2013

ISBN

9781616551933

Originaltitel

forfatter: John Arcudi; kunstnere: Tyler Crook; Dave Stewart; diverse: Clem Robens, Bureau for Paranormal research and defense Hell on Earth, 6

 

Hvad der er gået for albummet her skal man ikke spendere mange tanker på, men blot lade sig rive med. Her er masser af monstre, klasket på en historie der er ligeså fantasifuld som den forkælede B.P.R.D.-læser kan forvente: I Skotland dukker en ny messias op, samtidig med at man internt i B.P.R.D. har dyrket en krop i et reagensglas, som man nu søger dygtige samarbejdspartnere der vil påtage sig ansvaret for at plante en sjæl i. Hvorfor bureauet godtroende overlader kroppen og opgaven til firmaet Zinco skal man heller ikke tænke over – der var vist noget med at de ikke gennemskuede sammenhængen mellem diverse kæmpemonstre og Zincos arbejde i et tidligere bind.

Rasputin er inde over som en klient til den ledige krop, men der er flere overraskelser undervejs, faktisk så mange at albummet afsluttes åbent, og man må vente på en fortsættelse.

Ikke kun Rasputin spøger i kulissen, for den skotske messias genopliver alverdens kæmpeorker (tyvstjålet fra Tolkien), og verdensødelæggeren fra albummet The Black Flame vågner af sin søvn, og jævner både Moskva og New York med jorden. Og ham der den sorte flamme, han tropper sågu også op. Det er rent kaos. Og det er fedt!

Tyler Crook er en imponerende kunstner, hans figurer fremstår både karikerede og mennesketro, han kan ligesom vinkle sin stil alt efter hvordan stemningen skal være.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter