NYESTE
Født:
1960, USA

Mike Mignola

Begyndte i 1980 som illustrator i The Comic Reader.

I 1983 arbejdede han som tegner ved Marvel Comics. Har siden da illustreret og skrevet flere tegneserier og graphic novels, og vundet et utal af priser.

Fra 2007-2014 helligede Mignola sig manuskriptarbejdet, mens tegnearbejdet på Hellboy blev overladt til andre.

Hellboy serien findes i utallige samlinger og genudgivelser.

Bibliografi

1994  Hellboy – Ondskabens frø (tegneserie)

1997  Væk djævelen

1998  The chained coffin and others

2000  Hellboy : Undergangens højre hånd (tegneserie)

2002  Conqueror worm

2003  Hollow earth

2004  The soul of Venice & other stories

2005  The dead

2006  Strange places

2008  Darkness Calls

2010  The wild hunt

2010  The crooked man and others

2010  Masks and monsters

2010  War on frogs

2011  Hellboy – Troldheksen og andre historier

2011  The bride of hell and others

2012  The storm and the fury

2014  Hellboy in hell and others

2016  Hellboy in hell volume 2, the death card

2017  Into the silent sea

 

The dead af Mike Mignola, John Arcudi og Guy Davis

af Jens Markvardsend. 2. oktober 2020
Med bind fire overgår B.R.P.D. sit udgangspunkt, serien Hellboy. Det er skidt når et spin-off leverer varen bedre end den serie den er en aflægger af, men Hellboy har været en sløj og uoriginal omgang i over 15 år. Det kan man ikke sige om B.R.P.D. der i dette fjerde bind rigtigt fanger læseren ind, […]

Plague of frogs af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 11. september 2020
B.P.R.D. startede som et eksperiment hvor Mignola ville se om man kunne lave en samling historier i Hellboy universet men uden Hellboy. Første bind “Hollow earth” blev en succes og hurtigt fulgt op af “The soul of Venice”, begge bind rummede flere fortællinger om Hellboys kolleger, skrevet og tegnet af en gruppe kunstnere under ledelse […]

The soul of venice & other stories af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 25. august 2020
Hellboy aflæggeren B.P.R.D. fortsætter her i andet bind, der indeholder fem kortere fortællinger, hvoraf den sidste er skrevet af Mignola selv. Det eneste Mignola har tegnet er selve omslaget, så man skal ikke forvente at indholdet grafisk svarer til forsiden, for det gør det absolut ikke. The Soul of venice har nogen forbandet store sko […]

Hollow earth and other stories af Mike Mignola og Christopher Golden

af Jens Markvardsend. 6. august 2020
Hellboy har sagt sit job som monsterjæger for bureauet for paranormal efterforskning op. Det skete efter at bureauet implanterede en bombe i Hellboys makker Roger – Roger havde en uheldig evne til at opsuge al energi i sin nærhed for så at miste kontrollen og slå alt indenfor rækkevidde ihjel. For at kunne inddæmme de […]

War on frogs af Mike Mignola og John Arcudi

af Jens Markvardsend. 31. juli 2020
I det første album med Hellboy blev hans arbejdsplads B.P.R.D. introduceret, The bureau for paranormal research and defence. De rykker ud når det spøger på slottet, monstre hærger området eller vampyrer atter gør folk søvnløse i Transsylvanien. Serien B.P.R.D. er befolket af Hellboys kolleger, hvoraf vi kender et par stykker i forvejen, fiskemanden Abe Sapien […]

Hellboy in hell volume 2, the death card af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 19. september 2018
Hele præmissen for dette album er at Hellboy er død og sendt til helvede, hvilket ikke burde komme som en overraskelse for en gennemsnitlig Hellboy-fanatiker, da hans død var den sensationelle afslutning på “The storm and the fury”. Det troede man så skulle sætte en stopper for Hellboys martrede sjæl, som Mignola har pisket rundt […]