NYESTE
Født:
1960, USA

Mike Mignola

Begyndte i 1980 som illustrator i The Comic Reader.

I 1983 arbejdede han som tegner ved Marvel Comics. Har siden da illustreret og skrevet flere tegneserier og graphic novels, og vundet et utal af priser.

Fra 2007-2014 helligede Mignola sig manuskriptarbejdet, mens tegnearbejdet på Hellboy blev overladt til andre.

Hellboy serien findes i utallige samlinger og genudgivelser.

Bibliografi

1994  Hellboy – Ondskabens frø (tegneserie)

1997  Væk djævelen

1998  The chained coffin and others

2000  Hellboy : Undergangens højre hånd (tegneserie)

2002  Conqueror worm

2003  B.P.R.D. Hollow earth

2004  B.P.R.D. The soul of Venice & other stories

2005  B.P.R.D. Plague of frogs

2005  B.P.R.D. The dead

2006  Strange places

2006  B.P.R.D. The Black Flame

2008  Darkness Calls

2010  The wild hunt

2010  The crooked man and others

2010  Masks and monsters

2010  B.P.R.D. War on frogs

2011  Hellboy – Troldheksen og andre historier

2011  The bride of hell and others

2011  B.P.R.D. Hell on earth – New world

2012  The storm and the fury

2013  B.P.R.D. Hell on earth – The Pickens country horror and others

2013  B.P.R.D. Hell on earth – The return of the master

2014  Hellboy in hell and others

2014  B.P.R.D. Hell on earth – A cold day in hell

2016  Hellboy in hell volume 2, the death card

2017  Into the silent sea

 

B.P.R.D. Hell on Earth – Russia af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 30. januar 2022
Hele verden er ved at gå under, og da amerikanerne var de første til at mærke kæmpemonstrene på egen krop, griber russerne efter deres assistance da det begynder at rumle i deres undergrund. Zombier vandrer rundt i gaderne, fredelige, nogle arbejde endda på en kirkegård med skovl og trillebør – det virker nærmest morsomt. Man […]

B.P.R.D. Hell on Earth – gods and monsters af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 3. januar 2022
Samlingen af de to uafhængige fortællinger “Gods” og “Monsters” er bind to i serien Hell on earth. Det er meningen at vi skal acceptere at krigen mod frøerne er ovre, mens dens katastrofale konsekvenser – vulkanudbrud, og kæmpemonstre der enten væltede ud af jordskorpen eller ned fra himlen for blandt andet at fjerne Houston fra […]

Mærkværdige steder af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 2. december 2021
I kølvandet på den første vellykkede Hellboyfilm sad Mignola med et kæmpe pres, for han måtte sikre sig at den næste tegneserie havde noget der kunne hamle op med filmen. Og hvad gør en mester? Disker selvsagt op med to historier der fuldstændigt trumfer alt der gik forud og endda formår at bygge videre på […]

B.P.R.D. Hell on Earth – new world af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 23. september 2021
Verden er gået under – i tidligere bind, hvor alskens kæmpemonstre blev sluppet løs i verdens storbyer. Nu sætter Mignola og John Arcudi tempoet gevaldigt ned og frembringer fortællingen om en amerikansk soveby hvor både folk, dyr og biler forsvinder. Afsted med Abe Sapien på som enmandshæren der skal opklare mysteriet, og han får selvfølgelig […]

B.P.R.D. Hell on Earth – The Pickens County horror & others af Mike Mignola m.fl.

af Jens Markvardsend. 9. september 2021
Der er tre historier i denne samling. I ‘The Pickens Country horror’ fanges to agenter i en forladt hytte med en afdød familie. Der er selvsagt en overlevende der kan fortælle hvad der ledte op til familietragedien. Noget med en tåge og vampyrer. Nu ved vi hvad der venter de tre i hytten. En historie […]

B.P.R.D. Hell on earth – A cold day in hell af Mike Mignola og John Arcudi

af Jens Markvardsend. 13. marts 2021
Ovenpå de voldsomme hændelser i sidste bind The return of the master kommer et album med to historier, hvor den ene har et dansk islæt, da den er tegnet af Peter Snejbjerg. Den røde tråd fra sidste album er gået tabt, for hvad med den nye messias der døde i Skotland, og hvad sker der […]