0 kommentarer

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 2 af Rune T. Kidde

af d. 15. maj 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

48

Udgivet

2009

ISBN

87-7394-527-7

 

Det skurrer i ørerne når Kidde genfortæller klassiske æventyr. Der bliver brugt sprog som sømanden bruger nede på knejpen, mens han hoster og spytter skrå på gulvet. Det kradser herligt i humorens hakkebræt, for Kidde gør det man ikke må, og kører stiksaven gennem Tornerose (her Tossepose), De tre små grise (her De dumme svin og den store, tykke pulv)…..den sidste lader vi lige stå lidt……..og slutteligt Snehvide, der er meget forkølet og derfor hedder Snøfthvide. (Sjovt nok var de etablerede anmeldere vilde med Sally Sukkertop serien. Men Kidde gør jo heller ikke grin med Bob Dylan.)

Tossepose er klasse. Handlingen vælter rundt som en plørefuld sejler i et jetfly midt i Holbæk motorvejens morgentrafik, og der er strøet klassiske Kidde skilderier rundt på siderne. Kombinationen af det gakkede sprog og tegningerne løber op i frydefuld udsyrethed.

Sagde jeg at det er skægt? Det er en overdreven underdrivelse. Læs den højt for dine børn, din kone, konens elsker i klædeskabet, naboerne, dig selv og din hund, de vil elske dig for det. Kiddes Æventyr er sand kærlighed til folket.
Man får fuld valuta for de små 40kroner bogen koster.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter