0 kommentarer

Ambrosia Live af A. Silvestri

af d. 31. juli 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

217

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7157-010-6

 

Jeg er altid en smule tøvende overfor dansk litteratur, især hvis genren er sci-fi, men jeg følte mig eventyrlysten og omslaget var interessant. Ambrosia er den første roman jeg læste af denne dobbeltroman. Jeg ved ikke hvilken roman det er planlagt at man starter ud med, så jeg tog Ambrosia fordi jeg godt kunne lide titlen.

I Ambrosia følger vi nogle sære begivenheder i Danmark.

Der er fundet en kæmpekvinde i Yding Skovhøj og hvad mere interessant er: hun er stadig i live. Hun er faktisk så meget i live at hun føder 26 børn: 13 piger og 13 drenge. Et hold af forskere følger dem hvert sekund og det spektakulære breder sig efterhånden som børnene vokser op.

Det er en meget interessant tanke Silvestri spekulerer i og jeg havde virkelig svært ved at slippe romanen.

Silvestri skriver godt og tilgængeligt om et emne der emmer af mystik og science fiction og i en dansk setting.

I “Live” lægger Silvestri ingen fingre imellem. Verdens ende er nær og alle ved det. Vi får ikke at vide hvorfor og hvordan, men det er som det nu engang er og der hvor historien starter møder vi de snart sidste mennesker på jorden i en hospitalsstue. Der er en fødsel i gang og kameraer der dækker den fra alle vinkler.

Filmmanden Sander tyller bajerne ned og har opgivet håbet om alt andet end sin karrieres eftermæle. Hans unge kristne assistent Markus er evindeligt optimistisk, selv nu på kanten af afgrunden. Den udvalgte læge er arrogant og selvhøjtidelig, evindeligt bevidst om sit værd og andres uværdighed. Sygeplejerske Elise kæmper mod sine egne tanker om undergangen og Laila, den fødende, er desperat for at få fat i hvilket som helst stof efter flere måneder på detox.

Det er en broget flok vi følger i timerne under fødslen og de få informationer vi har om deres skæbne men det gør ikke historien mindre interessant og læsværdig. Denne roman er anden side af historien fra Ambrosia og en meget mere dystopisk fortælling. Igen foregår det i Danmark og den tegner et glimrende billede af hvordan undergangen sandsynligvis vil udspille sig i vores del af verden.

Det har været en spændende rejse gennem Silvestris fortælling og jeg glæder mig til at læse hvad der ellers er af bøger fra denne forfatter.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter