0 kommentarer

Elvermunken (Hunden og Falken no.1) af Judith Tarr

af d. 8. august 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

315

Udgivet

1987

ISBN

87-588-0253-3

Originaltitel

The isle of glass

 

Munken Alfred blev afleveret til Sankt Ruans Kloster allerede som helt lille spæd. Han bliver opfostret efter alle klosterets regler, og som 17-årig aflægger han sine kloster-løfter. Men efter dette viser det sig, at Alfred ikke er som andre mennesker. Han ældes nemlig ikke som de andre munke, og selvom han ved, at han er anderledes, har han endnu ikke accepteret det. Og det er selvom han stadig ligner en på 17, men faktisk er over 60. Men en dag sker der noget, der får Alfred til at se anderledes på sig selv. En elverherre kommer til klosteret, slemt tilredt, og Alfred må bruge alle sine kræfter for at helbrede ham. Han bliver derefter sendt ud på en rejse for at aflevere elverherrens budskab til Kong Richard Løvehjerte, da elverherren ikke selv er i stand til at gøre det. Det er ikke rejsen, der tærer på Alfreds vilje og styrke. Det er hans elver-del, den del af ham, han endnu ikke har affundet sig med, men stadig skal bruge for at overleve, og den del, som andre frygter og vil dræbe ham for. På sin færd mod at finde sig selv, møder han både konger, biskopper, lægmænd og elverpigen Thea.

Bogens koncept er rigtig godt. Jeg kan godt lide, at Judith Tarr bruger en tid i engelsk historie der rent faktisk har fundet sted. Hvad der er mindre godt, er, at bogen aldrig når at fængsle læseren. Det er spændende at høre om, hvordan Alfred skal slås mod en del af ham selv, men det er også trættende. Jeg havde håbet, at høre mere om Kong Richards regeringstid side om side med fortællingen om Alfred, men det skete ikke, og derfor handler hele bogen bare om en munk, der ikke kan lide sig selv, og hvem han er.

‘Elvermunken’ er første del af trilogien ‘Hunden og Falken’. Den er udover dette også en del af ‘Zephyr’-serien. En serie hvor flere forskellige fantasyforfattere, f.eks. Stephen King, Pat O’Shea, Tamora Pierce og Gillian Bradshaw, har bidraget med hver deres univers og fortælling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter