0 kommentarer

Alter ego af Poul Erik Larsson

af d. 18. februar 2015
Info
 
Sideantal

317

Udgivet

2013

ISBN

978-87-93025-51-6

 

Dette er 3. bind af serien om Marcus Falck og hans stab ved Københavns Drabsafdeling.
En voldtægtsforbryder er løs i København, og aviserne gør deres for at kvinderne i omegnen bliver rigtig opskræmte og utrygge.

Der er meget få spor at gå efter, så vejen til en opklaring er brolagt med en del huller og manglende brikker, der får det hele til at give mening og medføre pågribelse af den skyldige.

Ved siden af hærges byen af to mænd i militærtøj, der specialiserer sig i at opspore og gennemtæve hjemløse mænd. Flere gange med dødelig udgang, for de stakkels mænd.

Bogen har flere vinkler. Man følger opklaringsholdet, hvor Marcus Falck i denne bog har en mindre rolle. Man følger ligeledes de to voldsmænd samt voldtægtsforbryderen.
Dette er en god måde, hvorpå læseren kan følge sagerne fra forskellige sider, og gør at læseren selv kan følge opklaringen af sagen fra de forskellige vinkler.

Denne roman er ligeledes en påmindelse om at se sine nærmeste i øjnene og prøve at finde ud af om der indeni er den person man troede der var.

Det er en skam at en forfatter som Poul Erik Larsson, ikke får den opmærksomhed som hans bøger fortjener. Det hele handler om hvilke forfattere som de store forlag satser på, men heldigvis kan man indimellem være heldig og støde på en forfatter som laver gode bøger – udenom de store forlag.

Jeg vil give bogen 4 ud af 5 stjerner og straks kaste mig over “skyggemanden” som er den næste i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter