0 kommentarer

Alfons og uhyret af Gunilla Bergström

af d. 7. august 2006
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

1979

ISBN

87-01-82741-3, 978-87-01-82741-6

Originaltitel

Alfons och odjuret

 

Det er aften og Alfons ligger søvnløs i sin seng. Om eftermiddagen har han spillet fodbold sammen med hele koret og Alfons gjorde noget han bagefter skammer sig over. Han har slået en der var mindre end ham selv, en lille fyr som var bolddreng for dem. Drengene havde spillet med Alfons nye bold og med et kæmpespark havde Alfons hamret til bolden, så den var fløjet så langt væk, at ingen vidste hvor den egentlig var havnet. Den lille bolddreng var gået for at hente den, men kom tilbage med den besked at han ikke kunne finde bolden. Alfons havde hidset sig op og skældt ham ud, og skønt hele koret derefter var begyndt at lede fandt de ingen bold. Alfons var blevet så rasende at han havde beskyldt bolddrengen for at have gemt bolden for selv at beholde den og derefter havde han givet ham en knytnæve i ansigtet. Den lille dreng var løbet grædende derfra med en bloddråbe dryppende fra næsen.

Det er dette Alfons ser for sig, da han ligger i sin seng. Han er meget urolig og føler det som om der er djævelskab i værelset. Når han ligger stille kan han næsten høre uhyret ligge og knurre under sengen. Inden Alfons falder i søvn bliver han enig med sig selv om at han dagen efter vil være sød ved drengen og give ham sin gule bil.

Glad går Alfons om morgenen ned på legepladsen, men drengen er der ikke. Lige meget hvor han kigger, finder han ham ikke. Om aftenen ligger Alfons igen i sin seng og tænker. Grubler over om drengen måske er forblødt og er helt død nu! Igen begynder uhyret under sengen at røre på sig. Hele ugen pines Alfons af dårlig samvittighed da han ikke ser drengen og Alfons vil ikke længere spille fodbold sammen med de andre. Først til allersidst i bogen ser han igen den lille dreng, da han møder ham i supermarkedet. Drengen er skrækslagen for ham og vil straks give ham det slik han står med i hånden. Men Alfons smiler til ham, og siger at han bare er glad for han har det godt. Begge drenge har det bedre da de sammen går ud af supermarkedet – og efter det forsvandt uhyret også.

Alfons Åberg og uhyret er en ud af 25 bøger om drengen Alfons. Bøgerne handler om begivenheder i hverdagen som er genkendelige for børn, lige fra 2-3 års alderen til skolealderen. På Alfons Åbergs svenske hjemmeside www.alfons.se kan man lære mere om Alfons Åberg og personerne omkring ham eller få mere at vide om forfatteren Gunilla Bergström.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter