0 kommentarer

Simon siger af Helle S. Søtrup

af d. 3. december 2022
Info
 
Sideantal

65

Udgivet

2022

ISBN

9788741008776

 

Simon siger er en rammende og rørende kortroman om et såkaldt ”voksenbarn” ved navn Simon, som går til psykolog for at bearbejde og hele sine psykiske sår fra en barndom med vold i hjemmet. Forfatteren Helle S. Søtrup kommer med flere vigtige budskaber via citater fra store kunstnere og tænkere, og via fine, lidt finurlige billedlige beskrivelser, som jeg har lyst til at læse igen og igen.

Den 65 siders korte roman skifter mellem ultrakorte afsnit, der refererer til samtaler mellem Simon og psykologen, vennen Flemming, kollegaen og moren plus afsnit, der fortæller om Simons tanker og følelser o.l. Det er en speciel opbygning, som nok hænger sammen med, at forfatteren indtil da kun har skrevet digtsamlinger. Hun startede sit forfatterskab i 2012 og har skrevet fem digtsamlinger og omtalte kortroman. Selvom Helle S. Søtrup pt. ikke er særligt kendt, er jeg sikker på, at hvis hun fortsætter i samme stil, inden længe vil indtage sin plads på den danske litteraturscene.

Trods de få ord og den fragmentariske fortællestil, formår forfatteren at skabe en stærk fortælling, som rammer voksenbørns tanker og følelser spot on. Derfor giver det også så god mening, at forfatteren vælger at lade Simon være en ret anonym karakter, da det kunne være et hvilket som helst voksenbarn.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter