0 kommentarer

1968 af Jan Guillou

af d. 28. april 2018
Info
 
Sideantal

408

Udgivet

2017

ISBN

ISBN 978-87-7146-819-9

Originaltitel

1968

Udgave

1. udgave

 

Syvende bind i “Det store Århundrede”, Jan Guillous romanserie om 1900-tallet.
Det er et fantastisk projekt, den gode mand Jan Guillou er i gang med. Vi er nu nået op i 60’erne. Verden har lagt afstand til den store krig. Tyskerne slikker dog sårene. De er stadig under delvis administration fra både Øst og Vest.
Denne roman er lidt anderledes end de forgående, hvor vi følger det meste af familien Lauritzen. Her følger vi næsten udelukkende Eric Letan. Søn af Helene Letang som igen er datter af Oscar Lauritzen. Det var Oscar som skabte sig en tilværelse og en formue i Tanganyika.
Eric er næsten færdig som Cand. jur. Han er indædt militærnægter og deltager, hvis det er muligt i tidens Vietnam demonstrationer. Eric taler flydende fransk, tysk og svensk. Han er vokset op delvist i Frankrig og delvist i Tyskland. Han bliver ansat i et stort svensk advokat firma, og bliver som sin første opgave sendt til Tyskland, for at følge en stor sag omkring Thalidomid børnene.
Eric bliver kæreste med en Tysk advokat, og gennem hende bliver han medlem af en gruppe revolutionære. De rejser nu lidt rundt i Europa bl.a til Tjekkoslovakiet, hvor de oplever det tjekkiske forår. Få dage efter de har forladt landet rykker russerne ind med verdens største hær og foråret er forbi i Tjekkoslovakiet.
Det er en god beskrivelse af 1968 især set med en ung mands øjne. Den er dog lige knap så fængslende som de foregående romaner i serien.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter