0 kommentarer

Alt det hun ville ønske hun ikke forstod af Steen Langstrup

af d. 28. april 2018
Info
 
Sideantal

152

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7994-106-9

Udgave

5. udgave

 

Steen Langstrup holdt for nylig påskeudsalg, og så slog jeg naturligvis til, da han skriver nogle virkelig underholdende historier. “Alt det hun ville ønske hun ikke forstod” blev kåret til ‘Årets Danske Horrorudgivelse 2011’ af det ‘Danske Horror Selskab’, og det burde egentlig stå som en advarsel i lighed med ‘ikke egnet for sarte sjæle’, for jeg skal da lige love for, at man får horror for alle pengene.

Historien starter med, at en kvinde vågner op i et koldt og mørkt rum. Hun føler sig forslået, men ved ikke hvorfor. Samtidig fornemmer hun tilstedeværelsen af en anden person. Herefter skifter scenen til en tankstation et sted i ‘Udkantsdanmark’, som en kunde så pænt beskriver det. Her følger man de to unge piger, Agnes og Belinda, der passer tanken, på hvad de selv tror bliver den mest kedelige aften i deres liv, da gaderne ligger øde pga. en fodboldfinale (måske), som Danmark er med i. Det bliver dog alt andet end en kedelig aften…

Langstrup beskriver selv bogen som værende i ‘familie’ med film som ‘Saw’ og ‘Hostel’, så er man atter advaret. Der skulle snart komme en film baseret på bogen, ‘Finale’, og det egner fortællingen sig virkelig også til.

Historien bygges stille og roligt op, og uhyggen kommer langsomt snigende. Beskrivelsen af pigernes forhold og deres begyndende bekymring er fremragende. Fortællingen skifter mellem begivenhederne på tankstationen og det mørke, klamme rum, så det bid for bid begynder at gå op for læseren, hvad det hele går ud på….og så havde jeg alligevel ikke set halvdelen komme! Metoden er yderst effektfuld, og det bliver ikke mindre intenst af, at jeg læste bogen ud i en køre. Det er længe siden, at jeg har haft en knugende fornemmelse i maven, mens jeg læste en bog, men det får man af denne. Temmelig ubehagelig ind imellem, men rædselsfuld spændende.

Selvom man tænker ‘Saw’ og ‘Hostel’, så har Langstrup givet historien flere twists, som jeg heller ikke så komme, og slutningen er ganske enkel genial. På alle måder en fremragende gyser, som jeg sent vil glemme.

Siderne i bogen er stemningsfuldt dekorerede, som er et dejligt varemærke Langstrup ynder at bruge. I min signerede udgave har han tegnet en lille tegning, som længe undrede mig. Er det et USB stick, et telt?? Først på bogens sidste sider går det op for mig, hvad det er…genialt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter