0 kommentarer

Djævelens værk af Lotte Petri

af d. 4. marts 2018
Info
 
Sideantal

284

Udgivet

2017

ISBN

9788711680551

Udgave

1 udgave

 

Jeg kan godt forstå at Lotte Petri er kandidat til årets publikumspris på Krimimessen i Horsens. For når jeg læser Djævlens værk, bliver jeg fanget af både gyset og selve plottet, samtidig bære bogen præg af et stort forarbejde for at sikre at de faktuelle oplysninger er korrekte.

Vi starter på Assistens Kirkegård på Nørrebro, over 1000 skeletter skal flyttes i forbindelse med anlæggelsen af en ny Metrostation ved Nørrebros Runddel. Protesterne er store, men intet hjælper byggeriet går i gang. En aften efter endt arbejde, bliver en medarbejder myrdet, og smidt i en af de åbne grave. Der er ridset et kors ind i hjerneskallen. Kort efter dukker endnu et mord op, hvor der også er kors tilknyttet, og det sætter gang i spekulationerne om satanisme og djævlens værk. Mere skal ikke røbes her, men jeg kan anbefale man selv læser bogen.

Jeg synes det er en fed ide at bruge gravflytningen på Assistensen som tema, det er lige til højrebenet. Jeg har boet som nabo til kirkegården i mange år, og brugt den som min baghave, så jeg kan i den grad visualisere bogen, hvilket ikke gør læsningen ringere. Det er en velskrevet krimi der har det hele, knogleeksperten Josefine Jespersen, den hårdt arbejdende vicepolitiinspektør Alexander Damgaard og så uhyggen, der visse steder sender tankerne i retning af Lars von Triers Riget.
Kan kun anbefales og personligt glæder mig til at læse mere om Josefine Jespersen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter