0 kommentarer

Usynlig af Paul Auster

af d. 20. september 2014
Info
 
Sideantal

345

Udgivet

2010

ISBN

978-87-03-03945-9

Originaltitel

Invisible

Udgave

2.udgave

 

Med “Usynlig” har Paul Auster skrevet en roman, der ikke adskiller sig synderligt fra hans øvrige bøger. Det betyder ikke, at bogen er dårlig, men derimod blot, at der ikke opbydes de store overraskelser.

Romanens hovedperson er Adam Walker, som læseren følger i 3 forskellige spor.

I det første spor befinder vi os i 1967, hvor Adam Walker er en 20-årig studerende i New York. Her møder han den aldrende Rudolf Born og dennes kæreste Margot, en kvinde som Adam Walker, med Born’s billigelse, tilbringer et par hede nætter med. Forholdet mellem Born og Adam Walker påvirkes dog kraftigt af en voldsom hændelse, der indvirker på resten af Walker’s liv.

Andet spor fortælles af Jim, der er Adam Walker’s gamle studiekammerat. Walker har som gammel mand skrevet et brev til Jim, hvor han fortæller om sit liv, herunder om Walker’s forhold til sin søster, om forholdet til Born og den hændelse, der stadig ligger og lurer i Walker’s hukommelse.

Tredje spor, der også er det korteste, fortælles af en kvinde, der i en kort periode var tæt inde på livet af Walker – og som nu bor i Paris.

“Usynlig” indeholder mange fine elementer, men bogen hører ikke til blandt Auster’s bedste bøger.

Romanen har et udmærket og flydende sprog og ganske fine personbeskrivelser, men desværre er bogen også noget langsommelig og tung i måsen; man kunne med fordel have skrevet bogen 70 sider kortere.

Jeg lander på 3 små stjerner for “Usynlig” – og venter i spænding på Auster’s næste bog, som jeg bestemt regner med må være bedre end “Usynlig”.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter