0 kommentarer

Blodengel 1. sæson af Lotte Petri

af d. 3. august 2018
Info
 
Sideantal

251

Udgivet

2018

ISBN

9789178152957

 

Sidste år kom den elektroniske krimiføljeton ‘Black Notice’ af Lotte Petri. Nu har hun gjort det igen, 1. sæson af ‘Blodengel’ er netop udkommet som henholdsvis e-bog og lydbog (os der elsker den fysiske bog, bliver desværre nødt til at vente til foråret), men læseoplevelsen var så god, så jeg abstraherede fra, at det ikke var en fysisk bog jeg sad med.

På en mark nær Center Avnstrup er en landmand igang med sin rendegraver, da han støder på en stor sten. Men stenen er ikke det eneste der er i renden , et lig af en kvinde ligger ved siden af. Efterforsker Sofie Engel bliver sat på sagen, som ser ud til at slutte næsten før den er startet. Kvinden har ligget i jorden i årtier, alle hendes tænder er hevet ud og politiet har ikke kendskab til savnede personer der kunne passe på liget. Men Sofie Engel er ikke sådan at stoppe, hun kontakter asylcenteret, som i gamle dage var sindssygehospital, og det lykkes hende at grave nogle få oplysninger frem. Så sker der endnu et kvindemord, som har nogle uhyggelige ligheder med det gamle lig, og en anden kvinde undslipper med nød og næppe samme skæbne. Nu ruller sagen og der bliver oprettet en specialenhed med fokus på at fange seriemorderen.

Det er en bog fuld af drama og uhygge. Sofie Engel er en interessant figur, der sideløbende med arbejdet også bruger meget energi på at få sit eget liv på plads, en proces der bliver voldsomt forstyrret af, at hun føler sig overvåget. I det hele taget er det en yderst velskrevet bog, der river læseren med sig, og det er så de små hår i nakken rejser sig. Glæder mig til den kommer i bogform, så skal den nydes en gang til ….for den kan godt læses igen, selv om jeg kender handlingen. Kan på det varmeste anbefales.

 

(Bogen er endnu ikke tilgængelig på bibliotek.dk)

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter