0 kommentarer

Werner – wer sonst? Af Brösel

af d. 20. august 2017
Info
 
Forfatter
Omslag
Sideantal

141

Udgivet

1991

ISBN

3-922969-13-5

 
At det er helvede på jord at ligge på hospitalet oplever Werner på egen krop efter et styrt på mc. Han hospitaliseres og han berøves sin identitet og behandles som patient af systemet. Og det går selvklart helt galt med anarkisten Werner. Hver gang han er faldet i søvn på stuen vækkes han for at man enten kan tage en urinprøve, gøre rent eller servere mad. Og Werner, han vil bare sove. I finalen sejler hele hospitalet i øl, og et hold læger er totalt skæve på opium.
Mester Röhrich har her sin første optræden, men han hedder oprindeligt Schorich, opkaldt efter en virkelig nærigpind som Brösels bror havde stået i lære ved. Formodentlig for at undgå retslige efterspil, omdøbtes figuren til Röhrich. Schorich/Röhrich sender lærlingen Werner afsted med reservedele til bryggepladsen, og undervejs når Werner at rykke tøjet af Röhrich foran alle folkene, og til sidst sprænger han ved et uheld byggepladsen i luften.
Det er Brösel når han er bedst. I en anden episode leger han for en gangs skyld med formatet og lader Werner gå amok. Figuren skærer, klipper og vrider i siderne, så hver gang der bladres ser man en bagside, hvor en kniv eller en saks har mishandlet forsiden. Det er sgu da opfindsomt.
Det resterende materiale er også over standardsen: Langt de fleste af de platte vitser holder vand, halvdelen af albummet blev brugt i den første fremragende film, ergo er kvaliteten her i top, samtidig med at det er totalt undergrund. Se blot forsiden, der er temmelig simpelt tegnet, for nu at sige det pænt. I øvrigt har alle de gamle album fået rentegnet forsiden, hvilket overhovedet ikke passer med indholdet. Men det er en anden historie. Albummet her er tip top.
 
 
Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter