0 kommentarer

Voksenværk af Stinus Olesen

af d. 13. marts 2017
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

227

Udgivet

2017

ISBN

9788792999771

 

Pierre er næsten 40. Han har gang i en strålende tenniskarriere. Nå ja godt nok oldboys, men hvis han vinder mesterskabsfinalen med makkeren Alexander, så vil sponsorerne stå i kø og det søde liv vil vente på ham og kæresten Iben, der bedst trives i varmen. Men Alexander har tømmermænd. Pierres mor, som han ikke har set længe, sidder på tribunen. Og strategien var vist bare helt forkert. De taber i hvert fald kampen og Pierre taber sig selv fuldstændig, og hans vej hjem fra tenniskampen er noget af det mest morsomme og fantasifulde jeg længe har læst. Her bliver Pierre både biltyv, kattenapper, klædt af til skindet i snevejr samt møder interessante personager undervejs. Samtidig får vi små flash backs til Pierres liv, hvis barndom og ungdom var domineret af tennis og af hans mor. Faderen var fransk kok og efter den forliste kamp, er det nu denne vej Pierre ser som en udvej til at beholde den uligevægtige Iben i sit liv. De rette madvarer giver den rette balance i livet, og det prøver Pierre at forklare Iben, da han endelig når hjem fra tenniskampen. Men Iben føler sig svigtet, da sponsoraftalen er gået i vasken og turen med i varmen aflyst.

Bogen kulminerer i skabningen af Ibens fødselsdagsmiddag som Pierre vil lave til hende. Bare det at købe ind bliver en skøn rejse i sig selv, hvor Pierre møder nye og gamle bekendtskaber, som alle inviteres til festen.

“Voksenværk” er et yderst underholdende portræt af en mand i midtvejskrise. Og som i øvrigt ikke har opnået særlig meget indtil da. Sproget flyver derudaf og man bombarderes af indtryk fra Iben og Pierres noget aparte forhold.

Stinus Olesen formår at lege både med sprog, omgivelser og personer. Alle står ligesom stille i livet og til festen bliver modsætninger til venner og Pierre tager sine første spæde trin ud i voksenlivet.

3 store stjerner til denne morsomme lille roman.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter